Vind bog til børnebørnene: Læsepadden Pede

Vind skøn børnebog af Carl Quist-Møller, der blandt andet er kendt som illustrator fra filmen Jungledyret Hugo.

Senest opdateret: tirsdag 11. januar 2022

Carl Quist Møller er uddannet animator fra Dansk Tegnefilm Kompagni og har senere studeret på Danmarks Designskole.

Som 23-årig illustrerede han Jungledyret Hugo, som hans far Flemming Quist-Møller skrev historierne til. Han er bedst kendt fra TV-programmet Fjernsyn for dig, hvor han fortalte løgnehistorier, så næsen den voksede. Fortællingerne blev i 2008 til bogen Løgnehistorier.

Carl Quist-Møller har altid tænkt, skrevet og oplevet i billeder, og han er i sit forfatterskab meget optaget af at inddrage og appellere til de børn, der ligesom han selv er primært visuelt tænkende. Hans ambition er at skabe fortællinger, der får fantasien og forestillingsevnen til at blomstre.

Med Læsepadden Pede har han tegnet og skrevet en hyldest til læseglæde og fantasi – bogen viser, hvordan gode bøger, får en til at glemme tid og sted.

Mød læsepadden Pede

Pede er en sløv padde, og en dag, hvor Ræv, Hare, Mus og Grævling tager ham med på biblioteket, lægger Pede sig til at sove.

Da han vågner, er han blevet efterladt, og Pede er helt alene med en masse bøger. Men hvad skal de bruges til? Er de beregnet til at bygge med? Sove i?

Heldigvis er Pede god til at få ideer, og da han finder på at åbne en bog, sker der magiske ting.

Læsepadden Pede er en hyldest til bogen og dens evne til at få os til at glemme tid og sted.

“Jeg lærte selv at læse meget sent og opdagede derfor først læseglæden som voksen. Historien om Pede, der i starten ikke ved, hvad bøger bruges til, er derfor inspireret af min første oplevelse af biblioteket,” sådan forklarer forfatteren Carl Quist-Møller om Læsepadden Pede.

Vind bogen

Bogen udkommer i begyndelsen af januar, og er tiltænkt børn over 3 år. Udsalgsprisen er 130 kroner og kan blandt andet købes her.

Forlaget Gutkind og Faglige Seniorer udlodder to eksemplarer af Læsepadden Pede.

Vinderen udtrækkes tirsdag 11. januar.

God fornøjelse!

Vindere er Anne Marie Rasmussen, Skive og Kurt Mortensen, Vejby.

Først publiceret: mandag 3. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 11. januar 2022 kl. 11:31

Emner: