Plejehjemsbeboere og folk over 85 år har ikke lige nu behov for at blive vaccineret en fjerde gang.

Plejehjemsbeboere og folk over 85 år får ikke 4. stik

Sundhedsstyrelsen vurderer, at plejehjemsbeboere og personer over 85 år er godt beskyttede af 3. stik og ikke behøver en 4. vaccination foreløbig.

Senest opdateret: tirsdag 25. januar 2022

Beboerne på landets plejehjem og personer over 85 år behøver ikke at lægge skulder til et 4. stik.

Det er vurderingen hos Sundhedsstyrelsen, der oplyser, at 3. stik giver en nødvendige beskyttelse mod corona.

“Både international forskning og danske data peger på, at plejehjemsbeboere og personer over 85 år er godt beskyttet mod alvorligt forløb af covid-19 efter 3. stik. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke et 4. stik til plejehjemsbeboere og personer over 85 år, lige nu,” meddeler Sundhedsstyrelsen.

I øget risiko

Den ældre del af befolkningen, særligt personer over 85 år og plejehjemsbeboere er i øget risiko for alvorlige forløb som følge af corona.

Men Sundhedsstyrelsen noterer samtidig, at den voldsomme stigning i antal smittede i samfundet har ikke i samme grad medført smitte blandt de ældste aldersgrupper.

De mange smittetilfælde har heller ikke medført tilsvarende stigning i antallet af indlagte, hverken hos yngre eller i de ældste aldersgrupper.

Fredag blev der registreret epidemiens hidtil højeste antal smittede på et døgn: 46.831 tilfælde.

Mange vaccinerede og milde forløb

“Den meget høje tilslutning til 3. stik blandt plejehjemsbeboere og personer over 85 år giver en rigtig god beskyttelse mod alvorligt forløb. Det er den vigtigste forklaring på, at vi har set færre alvorlige forløb med covid-19 blandt plejehjemsbeboere og 85+ årige, end man kunne have frygtet. Derudover ser vi også en generel tendens til milde forløb hos 3. stiks vaccinerede ved smitte med Omikron og det gælder også for de ældste og mest sårbare,” forklarer vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Bilsted Probst.

Selvom Sundhedsstyrelsen ikke anbefaler et 4. stik til plejehjemsbeboere eller personer over 85 år lige nu, vil der formentligt på et senere tidspunkt blive behov for yderligere vaccination.

Først publiceret: fredag 21. januar 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 25. januar 2022 kl. 11:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.