Der er en ekstra ældrecheck på vej, som kan bruges til at betale for de stigende udgifter til opvarmming i den kommende fyringssæson.

Ekstra ældrecheck er nu klar til udbetaling

Første del af den ekstra ældrecheck på ialt 5.000 skattefrie kroner bliver snart udbetalt. Der er også 2.000 skattefrie kroner på vej til blandt andet førtidspensionister.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Der er nu en økonomisk håndsrækning på vej til pensionister og andre, der modtager ydelser fra det offentlige: Første del af den ekstra ældrecheck på i alt 5.000 kroner bliver udbetalt i slutningen af september.

Samtidig kan danskere på førtidspension, seniorpension, efterløn, fleksydelse eller Tidlig Pension se frem til at modtage et skattefri engangsbeløb på 2.000 kroner, der udbetales i januar 2023.

Det har Folketinget besluttet med stort flertal efter en hastebehandling. Kun Liberal Alliance stemte imod.

Det er den ekstraordinære situation med høje energipriser, der sætter sit markante præg på mange danskeres hverdag, der har fået regeringen og folketinget til at fremskynde vedtagelsen.

Udbetaling i september og januar

Den hurtige lovgivningsproces betyder, at udbetalingen af første rate på 2.500 kroner af de i alt 5.000 kroner i skattefri ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck kan blive udbetalt allerede i slutningen af september.

Engangsbeløbet på 2.000 kroner skattefrit til personer på tilbagetrækningsydelser vil blive udbetalt i starten af 2023.

Det samme gælder anden rate af den skattefrie ældrecheck på 2.500 kroner skattefri.

Ektraordinær situation

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard er glad for, at det lykkedes  at få grønt lys til at hastebehandle lovforslaget, og at lovforslaget nu er vedtaget endeligt.

“Vi står i en helt ekstraordinær situation med stigende energipriser. Ingen går ram forbi, men især påvirker det de danskere, som i forvejen har sværest ved at få pengene til at slå til og hvor livremmen lige nu er spændt helt til bristepunktet. Det gælder ikke mindst pensionister, der modtager ældrecheck,” siger Peter Hummelgaard.

Det er en aftale, regeringen inden sommerferien indgik med Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om kompensation af borgere for de høje energipriser, der nu er vedtaget som lov.

Faglige Seniorer: Behov her og nu

Danmarks næststørste ældreorganisation Faglige Seniorer har tidligere rost regeringen for at vise handlekraft, så loven kunne blive vedtaget og pensionisterne få den ekstra ældrecheck udbetalt tidligere end planlagt.

Få mail med nyheder om seniorpolitik

Du skal ikke vente!

Få nyheden i din mailboks med det samme, når  der er breaking om senior- og ældrepolitik.

Faglige Seniorers redaktion følger med og giver dig besked, når det sker.

Så er du altid opdateret.

Tilmeld dig nyhedsbrevet SeniorPolitik HER - det er gratis.

“Mange pensionister er klemt for øjeblikket. Både på energiregningen og de stigende priser som følge af inflationen. De står simpelthen her og nu og mangler pengene, og derfor er det helt rigtigt set af regeringen, at få loven vedtaget hurtigst mulig, så ældrechecken kan komme ud til de mange, der har behov for en håndsrækning” lød det fra landsformand Ole Ibsen.

Hvem kan få den ekstra ældrecheck?

Du kan ikke søge om den ekstra ældrecheck.

Den ekstra ældrecheck udbetales automatisk til folkepensionister, der er berettiget til og har fået udbetalt ældrecheck for 2022. Checken vil blive sendt til 290.000personer.

Læs i Seniorhåndbogen: Hvem kan få ældrecheck?

Hvem kan få 2.000 kroner skattefrit

Det skattefri engangsbeløb på 2.000 kroner udbetales til alle, der fik enten førtidspension, seniorpension, efterløn, fleksydelse eller Tidlig Pension (Arne-pension) i marts 2022.

Hvad mener du?

Er det OK, at det er de mindst bemidlede pensionister samt eksempelvis førtidspensionister, der får udbetalt et skattefrit beløb?

Din holding er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

 

 

 

Først publiceret: torsdag 8. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:49

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.