Hvis du kommer ind på en fuphjemmeside, kan du risikere at miste dine penge og/eller få franarret dine personlige oplysninger.

Rigspolitiet advarer: Pas på dette tilbud

Politiet advarer mod svindel-reklame for billig salg af iPhone 13.

Senest opdateret: tirsdag 4. oktober 2022

Alle elsker et godt tilbud.

Men pas nu på, for det er desværre noget, svindlere med lange fingre udnytter.

Oven på Apples nylige lancering af deres seneste skud på stammen, nemlig iPhone 14, har kriminelle været på spil for at snyde penge ud af folk.

Politiet får lige nu mange henvendelser fra borgere, der i en sms eller en reklame på Facebook får tilbuddet om at købe en iPhone 13 til en meget billig pris.

“Begrænset tilbud – iPhone 13 Pro 256 GB grafit grå kun: 2.999 kr. Før 9.389 kr. kun 100 enheder med dette tilbud,” står der i den falske reklame.

I sms og reklame har svindlerne også indsat et link, som du skal trykke på for at få lov til at købe den billige telefon.

Men trykker man på linket til tilbuddet, bliver man ledt videre til en fuphjemmeside. Og selvom hjemmesiden til forveksling kan minde om en helt almindelig hjemmeside, bliver varen aldrig sendt.

Politiets råd

1. Stol på din kritiske sans: 

Hvis noget er for godt til at være sandt eller virker forkert, så undersøg det nærmere. Lad være med at tage chancen.

 2. Søg selv hjemmesiden frem: 

Brug adressefeltet i din internetbrowser til at søge hjemmesider frem, fremfor at klikke på en annonce på sociale medier. På den måde undgår du at klikke på et link til en falsk hjemmeside, og du undgår at havne på en falsk hjemmeside, som er en kopi af en ægte webshop.

3. Tjek webadressen:

Tjek om webadressen passer til det, som hjemmesiden sælger. I nogle tilfælde har webadressen intet at gøre med det, der bliver solgt på hjemmesiden.

Hvis hjemmesiden fremstår dansk, men webadressen slutter på .com, .eu eller lignende, skal du være ekstra opmærksom. Det kan være en kopi af en anden ægte webshop

4. Vær kritisk, hvis du ikke kender hjemmesiden:

Hvis du overvejer at handle på en hjemmeside, du ikke har hørt om før, skal du være ekstra opmærksom. Det er en god ide at google siden og undersøge andres erfaringer med den pågældende hjemmeside.

5. Vær opmærksom på prisen:

Usædvanligt lave priser eller skæve priser kan være tegn på en fuphjemmeside. Mange fuphjemmesider tilbyder eksempelvis kendte mærkevarer med store besparelser, og skæve priser kan være tegn på, at hjemmesiden er oversat af en maskine.

 6. Tjek ‘Om os’-siden:

På mange områder ligner en fuphjemmeside rigtige hjemmesider, men fuphjemmesider har typisk ikke en side, der beskriver, hvem der står bag hjemmesiden. Enten eksisterer siden ‘Om os’ ikke, eller også indeholder den sprogfejl og fremstår utroværdig.

Kilde: politi.dk

Først publiceret: fredag 9. september 2022
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 4. oktober 2022 kl. 09:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.