Foto: Gjensidige

Advarsel: Strømbesparelser kan føre til brand

Mange danskere sparer penge på strømmen ved at bruge eksempelvis vaske- og opvaskemaskiner, når strømmen er billigst om natten og i dagtimerne. Men det kan i værste fald føre til en stigning i alvorlige brande denne vinter.

Senest opdateret: torsdag 3. november 2022

Mange mennesker følger nøje strømpriserne via apps, der fortæller, hvornår det er billigst at sætte en vask over eller oplade elbilen.

Herigennem er de fleste blevet opmærksomme på, at det bedst kan betale sig at bruge strøm om natten og i dagtimerne, hvor der er færrest tændte el-apparater.

Det har resulteret i, at rigtig mange danskere bruger vaske- og opvaskemaskiner samt tørretumblere netop i de perioder. Selvom det gavner pengepungen, er det ikke altid en god idé at bruge el-apparater, når man ikke er hjemme.

Ifølge Beredskabsstyrelsen er 12 % af alle utilsigtede dødsbrande med en kendt årsag til branden de seneste ti år startet i elektriske apparater. Det er dermed den næst hyppigste årsag til dødsbrande i perioden efter uforsigtighed ved rygning.  

Pas især på om natten

Et tidspunkt hvor strømmen er billig, og der som regel er nogen hjemme, er om natten. Og derfor vælger mange at starte vaske- eller opvaskemaskinen inden sengetid, så disse kører, mens strømprisen er i bund.

Men skulle man være så uheldig, at der går ild i enten en vaske- eller opvaskemaskine om natten, kan det udvikle sig fatalt og i værste tilfælde koste menneskeliv.

Selvom det ikke anbefales at bruge maskinerne om natten, bør man som minimum huske at installere røgalarmer flere steder i hjemmet.

Kilde: gjensidige.dk

Først publiceret: torsdag 3. november 2022
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. november 2022 kl. 10:26

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.