10. januar er der 2.000 skattefrie kroner på kontoen.

10. januar: Disse danskere får 2.000 kroner skattefrit

Nu er der et skattefrit beløb på 2.000 kroner på vej til 300.000 danskere på førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Nu er datoen klar til de mange, der har ventet på at få at vide, hvornår de får udbetalt et skattefrit engangsbekøb på 2.000 kroner.

Udbetaling vil ske fra 10. januar.

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

Det oplyser Beskæftigelsesministeiet i en pressemeddelelse.

Det skattefrie engangsbeløb på 2.000 kroner udbetales til personer, der i marts 2022 helt eller delvis modtog enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse.

Okring 300.000 danskere får beløbet udbetalt.

Modtagerne skal selv hold øje med om pengene bliver udbetalt. Beløbet bliver indsat på NemKonto. Der  bliver ikke sendt en besked til modtageren.

De får – de får ikke

Personer, der efter marts 2022 er overgået til en anden pension for eksempel folkepension eller er kommet i arbejde, vil også få udbetalt beløbet. Det afgørende er, at man var berettiget til enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse i marts 2022.

Personer, der i marts 2022 ikke var berettiget til at få beløbet, men senere på året er overgået til enten efterløn, førtidspension, seniorpension, fleksydelse eller tidlig pension vil ikke få udbetalt engangsbeløbet.

  • Beløbet er kompensation til personer på tilbagetrækningsydelser for de stigende energipriser. Der er tale om et engangsbeløb.
  • Du skal ikke søge om at få det skattefri engangsbeløb på 2.000 kroner. Det kommer automatisk ind på din NemKonto, hvis du er berettiget til pengene.
  • Det skattefri engangsbeløb vil IKKE blive modregnet i andre offentlige ydelser.
    Du kan læse mere om det skattefrie engangsbeløb hos borger.dk HER

Det er ATP, der står for udbetalingen af det skattefrie engangsbeløb. Har du spørgsmål, skal du henvende dig til ATP på tlf. 70 12 80 56.

Får folkepensionister pengene?

Folkepensionister kan ikke få engangsbeløbet på 2.000 kroner. Er man som folkepensionist berettiget til ældrecheck, fik man 5. januar udbetalt en ekstra ældrecheck på 2.500 kroner skattefrit.

 

 

Først publiceret: torsdag 5. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.