Hold øje med din konto de næste dage. Måske er der pludselig 2.000 skattefrie kroner til dig.

Hvornår kommer pengene? Hold selv øje med om du får 2.000 skattefrie kroner

Der bliver ikke sendt breve ud til modtagerne af 2.000 skattefrie kroner - du skal selv tjekke din konto. Se her om du er berettiget til pengene.

Senest opdateret: mandag 23. januar 2023

Seneste: datoen for udbetalingen er nu offentliggjort – SE HER

Du skal selv tjekke din NemKonto, hvis du er blandt modtagerne af 2.000 skattefrie kroner, som ATP udbetaler i januar.

“ATP sender ikke breve ud til modtagerne af beløbet. Beløbet vil udelukkende figurere på borgerens udbetalingsspecifikation/kontoudskrift, når beløbet udbetales,” oplyser chefkonsulent i ATP, Mette Beck, til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Der er endnu ikke meldt nogen specifik dato ud om udbetalingen, “men at det vil ske i midten af januar”.

De 2.000 skattefrie kroner udbetales til omkring 300.000 danskere, der 1. marts 2022 var på efterløn, førtidspension, seniorpension, fleksydelse eller tidlig pension.

Disse får – disse gør ikke

Vil man også modtage beløbet, hvis man var berettiget i marts 2022 – men siden er overgået til anden pension eks. folkepension er kommet i arbejde eller andet?

“Hvis man efter marts 2022 er overgået til en anden pension for eksempel folkepension eller er kommet i arbejde, vil man også få udbetalt beløbet. Det afgørende er, at man var berettiget til enten førtidspension, seniorpension, tidlig pension, efterløn eller fleksydelse for marts 2022,” oplyser ATP i et skriftligt svar til Faglige Seniorers nyhedsbrev.

Vil personer, der i marts 2022 ikke var berettiget til at få beløbet, men senere på året er overgået til enten efterløn, førtidspension, seniorpension, fleksydelse eller tidlig pension, få udbetalt beløbet?

“Hvis man er tilkendt en af ydelserne efter marts 2022, vil man ikke få udbetalt engangsbeløbet.”

  • Beløbet på er kompensation til personer på tilbagetrækningsydelser for de stigende energipriser. Der er tale om et engangsbeløb.
  • Du skal ikke søge om at få det skattefri engangsbeløb på 2.000 kroner. Det kommer automatisk ind på din NemKonto, hvis du er berettiget til pengene.
  • Det skattefri engangsbeløb vil IKKE blive modregnet i andre offentlige ydelser.

Du kan læse mere om det skattefrie engangsbeløb hos borger.dk HER

Det er ATP, der står for udbetalingen af det skattefrie engangsbeløb. Har du spørgsmål, skal du henvende dig til ATP på tlf. 70 12 80 56.

Får folkepensionister pengene?

Folkepensionister kan ikke få engangsbeløbet på 2.000 kroner. Er man som folkepensionist berettiget til ældrecheck, vil der 5. januar blive udbetalt en ekstra ældrecheck på 2.500 kroner skattefrit.

Har du spørgsmål vedrørende den ekstra ældrecheck skal du henvende dig til Udbetaling Danmark.

Om aftalen: Kompensation for stigende energipriser

Aftale er indgået mellem regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale, Venstre, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om: Kompensation af borgere for stigende energipriser.
Aftalen er indgået 24. juni 2022.

Se aftalen her

 

 

 

Først publiceret: tirsdag 3. januar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 23. januar 2023 kl. 11:50

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.