Foto: Gjensidige

Pas på dyr overraskelse på ferien

Man kan ende med en dyr overraskelse, hvis ikke man har styr på betingelserne i forbindelse med medicinsk dækning på udlandsrejser.

Senest opdateret: mandag 3. april 2023

Ferie kan være et skønt afbræk fra hverdagen, men man bør sætte sig godt ind i sin rejseforsikring, inden kufferterne bliver pakket og turen går til varmere himmelstrøg.

Tre ud af fire danskere er dækket af en rejseforsikring, men ikke alle læser det med småt; nemlig beløbsgrænsen til medicinske udgifter. Den er skrevet ind i din rejseforsikrings betingelser.

Det er nemlig populært at købe sin rejseforsikring som en del af en pakkerejse eller direkte gennem sit flyselskab. Men gør man det, skal man være opmærksom på, at mange udbydere har en beløbsgrænse forbundet med medicinske udgifter.

Kan løbe op i millioner

Og den kan være en hel del lavere end de reelle udgifter til behandling og hjemtransport, der i værste tilfælde kan ende i millionbeløb.

“Vi har bare i januar i år set sager, hvor en hjemtransport i fly har kostet op til 1,4 millioner kroner. Så har man en beløbsgrænse der fx lyder på én million, så står man pludselig med en regning på det resterende beløb, som man selv skal betale. Og ud over hjemtransporten, så kan man tillægge alle de udgifter, der har været forbundet med medicin og eventuel indlæggelse inden,” siger Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

Som rejsende er det derfor en rigtig god ide at købe en rejseforsikring, der har en ubegrænset max sum forbundet med medicinske udgifter. På den måde får man nemlig dækket alle udgifter forbundet med sygdom eller ulykker, herunder også den dyre hjemtransport.

Kilde: Gjensidige

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: fredag 10. februar 2023
Artiklen er sidst opdateret mandag 3. april 2023 kl. 10:46

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.