Sidste år gennemførte Trygfondens Kystlivrednings livreddere 67.469 indsatser, hvoraf de 22 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Livreddere klar ved 35 danske strande og havnebade

Frem til 16. august holder livreddere øje med badegæster hver dag fra 10-18 flere steder i landet.

Senest opdateret: torsdag 3. august 2023

Fredag begynder skolernes sommerferie, og det betyder formentlig også, at endnu flere danskere vil flokkes til de danske strande i de kommende uger.

Derfor vil TrygFondens livreddere igen være at finde på 35 af de største badesteder i Danmark fra fredag og frem til 16. august, dagligt fra klokken 10-18.

Her vil de være

TrygFonden bemander blandt andet tårne med en livredder ved Grenaa Sydstrand, på Palmestranden i Frederikshavn, på Hvide Sande Sydstrand, på Kerteminde Nordstrand og ved Brøndby Strand.

Derudover er der bemanding ved flere havnebade. Her vil livredderne være på vagt indtil 31. august.

Mange strande, som TrygFonden Kystlivredning ikke er til stede på, har andre former for livreddere til stede.

Det er altså muligt at finde mange steder i landet med opsyn. Og derfor opfordres der til, at man vælger at bade de steder, hvor der er livreddere til stede.

De rødgule livredderflag i strandkanterne markerer det område, hvor livredderne holder særligt øje. Og hvor badeforholdene på dagen er i orden. Det er her, man bør bade, lyder det.

De 5 baderåd

1. Lær at svømme. Så kan du ofte redde dig selv eller andre fra at drukne. Går du i vandet uden at kunne svømme, bør du være et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandet er roligt.

2. Gå aldrig alene i vandet. Når man er flere, kan man holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis en person kommer i nød.

3. Læs vinden og vandet. Brug med andre ord din sunde fornuft, inden du går i vandet. Det er vigtigt at lægge mærke til både vandets dybde og strømforholdene samt vindens retning. Når der er pålandsvind, er der større risiko for, at der er revlehuller – også kendt som hestehuller.

4. Lær stranden at kende. Spørg de lokale eller en livredder om de særlige forhold på stranden, før du går i vandet. Det kan eksempelvis være, at vandet hurtigt bliver dybt, eller at høfder eller moler påvirker strømmen.

5. Slip ikke børnene af syne. Hvis dine børn bader, så hold dig tæt på dem, og slip dem aldrig af syne. Det gør, at du nemmere kan nå at gribe ind, hvis der bliver brug for det.

Kilder: TrygFonden og Rådet for Større Badesikkerhed.

Først publiceret: fredag 23. juni 2023
Artiklen er sidst opdateret torsdag 3. august 2023 kl. 14:02

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Dette felt er skjult, når du får vist formularen
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.