Du risikerer, at dit plastikaffald ikke bliver genanvendt, hvis du lukker posen.

Derfor skal du ikke lukke posen med plastikaffald

Afleverer du en lukket pose med dit plastikaffald, er det spildt arbejde, da posen ender med at blive brændt på energianlægget.

Senest opdateret: tirsdag 21. november 2023

Der kan hurtigt hobe sig en masse plastikaffald op i form af bøtter, dunke, beholdere, plastemballage fra mad, slikposer og lignende.

For at det ikke skal ligge og flyde, vil nogle proppe det hele hele ned i en pose, binde en knude for derefter at smide den ned i affaldscontaineren med plastaffald.

Selvom intentionen er god, er udførelsen ikke korrekt.

Spildt arbejde

Der sker nemlig det, at når du afleverer en lukket pose med plastik, så kan sorteringsanlægget ikke skille de forskellige emballager ad, og derfor bliver hele posen sorteret fra. Det skriver Samvirke.

“I de fleste tilfælde ender hele posen med at blive brændt på energianlægget, og det er jo spild, når nu du har sorteret plastikken hjemme,” siger Rene Jensen, der er afdelingsleder hos Nordværk, der håndterer affaldet for borgerne i en række nordjyske kommuner.

Rene Jensen anbefaler derfor, at du som minimum lader posen stå åben, hvis du gerne vil samle dit plastikaffald i en.

Og det er endnu bedre, hvis du tømmer posens indhold ned i affaldsspanden, og så genbruger posen eller lægger den ned til det øvrige plastikaffald. På den måde sikrer du dig, at plastikken bliver genanvendt.

Ekstra indsats?

Hvis du er typen, der gerne går et skridt længere for genanvendelsens skyld, har du også mulighed for at skille dit plastikaffald ad, inden du smider det i spanden.

“En pakke med pålæg består tit af en hård bund, hvor pålægget ligger, og så et låg i blød plastik, du løsner og river til side, når du skal tage pålæg ud af pakken. Det er 2 forskellige typer af plastik, og de 2 typer skal genanvendes hver for sig. Det vil være en hjælp og øge chancen for genanvendelse, hvis du skiller låget fra bunden,” fortæller Rene Jensen fra Nordværk.

Det samme gør sig gældende med flasker, emballage til for eksempel shampoo og kødbakker, som består af flere slags plastik.

Først publiceret: tirsdag 21. november 2023
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 21. november 2023 kl. 11:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.