Nat i Naturen: Vandretur i mørket

Når solen går ned, står en helt ny del af den danske natur op. Men det er langt fra alle danskere, der har oplevet naturen i mørke. Arranger en vandretur i jeres lokale natur i nattens mulm og mærke, og giv deltagerne en ekstraordinær oplevelse.

Senest opdateret: fredag 15. december 2023

Når solen går ned, står en helt ny del af den danske natur op. Men det er langt fra alle danskere, der har oplevet naturen i mørke. Arranger en vandretur i nattens mulm og mærke, hvor deltagerne vil vandre gennem noget lokal natur i skumringen og mørke.

Vandreturens færd bliver kun oplyst af stjernerne, månen og evt. pandelamper indtil turens afslutning, hvor man kan samles et lokalt sted med fakler og bål – evt. noget bålmad og varmt at drikke for at markere vandringens slut.

Undervejs kan man indlægge forskellige stop, hvor der kan formidles natur- og kulturhistorie, eller historiefortællinger om mørke. Man kan også gå på jagt efter flagermus eller med et stjernekort i hånden spotte nye stjerneformationer. Kun fantasien sætter grænser.
For mere inspiration klik her.

Praktisk: Er der et lokalt naturområde, som kunne være spændende at opleve, når det er mørkt? Hvem kunne I evt. lave arrangementet sammen med – et lokalt naturcenter, en spejdergruppe, jægere eller andre, der er vant til at bruge naturen? I skal derudover bruge en natur- og/eller kulturhistorieformidler, udstyr i form af lygter, fakler eller lignende. I skal også bruge lidt til forplejning i form af noget bålmad og kaffe/the.

Hvordan søger du om tilskud til aktiviteten

I kan søge tilskud til arrangementet på friluftsrådets hjemmeside, klik her.

Direkte link til ansøgningsskemaet finder du her, men det er klogt lige at læse vejledningen og betingelserne først. Ansøgninger modtages kun online og puljen kan søges frem til 15. februar 2024. Der er 2 måneders behandlingstid efter ansøgningsfristen. På ansøgningssiden kan I læse mere om, hvad der kan søges til, og ikke mindst, hvad der ikke kan søges til.

Krav til ansøgningen

Det er et krav at støttede arrangementer skal være åbne for andre end egne medlemmer. I skal derudover lave et budget med indtægter og udgifter. Vi anbefaler en deltagerbetaling på 50-100 kr. afhængig af aktivitetens karakter. I kan i begrænset omfang søge tilskud til honorarer til fx en naturformidler eller kok, mens der ikke gives tilskud til jeres transportudgifter. Ved ansøgning om tilskud til udstyr lægges der vægt på, at det vil blive brugt fremover.  

Det vil også fremme jeres ansøgning, hvis I inddrager andre foreninger i lokalområdet.

Få inspiration og hjælp

Friluftsrådets konsulenter hjælper gerne med ansøgningen og svarer på spørgsmål, hvis I er usikre på, hvad en ansøgning om tilskud skal indeholde. Find hjælp hos Friluftsrådet her.

Jeg har talt med Marie-Louise, og hun er rigtig sød til at hjælpe.

I kan også finde inspiration til jeres arrangement på denne side.

Hvis I mangler kontakt til relevante foreninger i lokalområdet, kan de helt sikkert googles.

Først publiceret: fredag 15. december 2023
Artiklen er sidst opdateret fredag 15. december 2023 kl. 14:06

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.