Mange danskere er uvidende om betalingsloftet på deres Visa/Dankort, hvilket kan skabe problemer på ferien.

Undgå ubehagelige overraskelser: Kend dit betalingsloft på Visa/Dankort

Vær opmærksom på betalingsloftet på dit Visa/Dankort for at undgå ubehagelige overraskelser på ferien, og medbring et ekstra kort som backup.

Senest opdateret: torsdag 11. juli 2024

Når du er på sommerferie, kan der vente en ubehagelig overraskelse, hvis du overskrider betalingsloftet på dit Visa/Dankort.

En ny undersøgelse viser, at mere end halvdelen af danskerne ikke er klar over, at deres kort har et betalingsloft, eller de ved ikke, om det har.

Hvad betyder betalingsloftet?

Betalingsloftet på Visa/Dankort kan især komme i spil, hvis du har mange udgifter på kort tid, som for eksempel ved en ferie bestilt i sidste øjeblik eller rejser med en stor familie.

Betalingsloftet kan blive nået hurtigere end forventet, hvilket kan føre til problemer, når du skal betale under ferien.

Visa- versus Dankort-delen

Når du bruger dit Visa/Dankort, anvender du enten Visa- eller Dankortdelen. I Danmark bruges Dankort-delen som udgangspunkt, og der er intet betalingsloft på denne del.

Visa-delen, derimod, har typisk et loft på 25.000 kroner over en periode på syv dage, men dette kan variere mellem forskellige banker.

Almindelige årsager til at ramme betalingsloftet

Selvom 25.000 kroner lyder som et højt beløb, kan du hurtigt nå dette loft i visse situationer:

  • Apple Pay og Mobile Wallets: Betalinger med Apple Pay eller andre mobile wallets bruger Visa-delen af dit kort.
  • Online køb på udenlandske hjemmesider: Når du betaler en ferie eller andre store udgifter på udenlandske hjemmesider, bruger du også af Visa-delen.

Hvis du for eksempel betaler for familiens ferie få dage inden afrejse, kan du allerede have brugt en stor del af dit betalingsloft, før ferien begynder.

Tag et ekstra kort med

For at undgå betalingsproblemer på ferien, er det en god idé at medbringe både dit Visa/Dankort og et Mastercard kreditkort, da sidstnævnte ikke har et betalingsloft.

På den måde kan du sikre dig mod ubehagelige overraskelser og nyde din ferie uden bekymringer.

Først publiceret: torsdag 11. juli 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 11. juli 2024 kl. 14:06

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.