I boligfælleskabet bliver der rakt ud til den nye beboer, der får en mail, bliver inviterer på kaffe eller en fællesspisning og bliver vist rundt. Foto: Pojoslaw, Dreamstime

Boligfællesskab: ”Jeg troede kun, at det var for pensionister, men sådan er det slet ikke”

Er du klar til at flytte ind i et nyt boligfællesskab for alle over 50 år?
Så har du nu chancen for at møde de andre beboere i Virke-Teglgården i Aarhus og høre om det spirende fællesskab.

Senest opdateret: onsdag 28. august 2024

I midten af Aarhus ligger et af Danmarks nyeste boligfællesskaber for alle over 50 år – Virke-Teglgården. I helt nybyggede lejligheder tæt på Aarhus Å, kultur- og handelsliv, kan du starte et nyt kapitel sammen med andre i samme livsfase som dig.

Men hvornår har man den rette alder til at flytte i et boligfællesskab? Vi har spurgt én af beboerne i Virke-Teglgården, Bettina Johansen, hvad hun tænker om dén sag.

Mange enlige i 50’erne

“Jeg tror helt sikkert, at mange på min egen alder (53) tænker, at man er nok for ung. Det tænkte jeg selv. Men det er bare helt forkert. Jo tidligere jo bedre. Jo mere energi og liv har du til at lægge i fællesskabet.”

“Der findes jo utroligt mange enlige i 50’erne, på grund af skilsmisser eller andet, som ville have virkelig stor glæde af at flytte ind i et boligfællesskab. Jeg tror der er mange, der sidder og tænker, at det er et kollektiv eller det er sådan noget kun for gamle, men sådan er det slet ikke”.

Jo før du flytter ind, jo bedre

“Jeg troede også før jeg flyttede ind, at det kun var for pensionister. Men det viste sig også at være helt forkert. Her er det for eksempel halvdelen, der arbejder, og halvdelen som er pensionerede.”

Efter Bettina er flyttet i boligfællesskab, er hun begyndt at undre sig over, hvorfor der ikke er flere der vælger muligheden til. En af grundene til, at folk tøver med at tage springet, mener Bettina, er fordi mange har en misforstået forestilling om, hvad et boligfællesskab er.

”Inden jeg flyttede ind, var jeg meget i tvivl om, hvad et boligfællesskab for folk over 50 år var. Jeg forestillede mig, at der kun ville bo pensionister, men her er et bredt aldersspænd. Det giver en god dynamik. Faktisk tror jeg, at jo før man flytter i boligfællesskab jo bedre.”

Blev rørt over den varme, der mødte hende

Men hvordan fungerer det, når man flytter ind i et helt nyt boligfællesskab og ikke kender de andre i forvejen?

“Vi har en modtagergruppe. Gruppen sørger for at tage rigtig godt imod nye beboere. Vi rækker ud og skriver en mail, til den nye beboer. Inviterer på kaffe eller en fællesspisning og viser dem rundt.

Vores senest ankomne beboer blev helt rørt, da hun mærkede den varme, der mødte hende. Hun skyndte sig at ringe til sin søn for at fortælle, hvor søde vi havde været imod hende. Det var en skøn oplevelse”

“Vi har to ugentlige fællesspisninger, som man kan være med til hvis man har lyst. Det er en rigtig god måde for nye beboere at komme let og naturligt ind i fællesskabet.”

Kom til informationsmøde 3. september kl. 16-18

Er du klar til at flytte ind i et nyt boligfællesskab for alle over 50 år?
Så har du nu chancen for at møde de andre beboere i Virke-Teglgården og høre om det spirende fællesskab. Du får også mulighed for at se boligerne og fælleslokalet og høre Virke-chef Per Schulze fortælle om Virke-konceptet.
Tilmeld dig inden 1. september på aarhus.projektsalg@danbolig.dk
Skriv, at du gerne vil deltage og hvor mange personer fra din husstand, der deltager.
Har du spørgsmål? Så kontakt danbolig på 86 17 47 00.

Mødet holdes på:
Trælasten, Daugbjergvej 19, 8000 Aarhus C.

Først publiceret: mandag 26. august 2024
Artiklen er sidst opdateret onsdag 28. august 2024 kl. 14:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.