Både virksomheder, fællesskaber og enkeltpersoner kan komme i betragtning til SeniorKlar-prisen.

Ny pris sætter fokus på bedre overgang fra arbejdsliv til pension

Du kan indstille din virksomhed eller en kollega til Faglige Seniorers og Østifternes SeniorKlar-pris, der uddeles for første gang ved Seniorernes Topmøde på Christiansborg 21. november.

Senest opdateret: tirsdag 15. oktober 2024

Faglige Seniorer og Østifterne uddeler i år for første gang SeniorKlar-prisen, der skal fremhæve virksomheder, fællesskaber og enkeltpersoner, som gør en ekstraordinær indsats for at skabe en god og smidig overgang fra arbejdslivet til pensionisttilværelsen.

Prisen bliver uddelt ved Seniorernes Topmøde i Fællessalen på Christiansborg 21. november.

SeniorKlar-prisen skal sætte fokus på de gode eksempler og rollemodeller i overgangen fra arbejdsliv til pension.

Du kan indstille din virksomhed, en kollega, en tillidsrepræsentant eller en anden, der gør en indsats for seniorerne på arbejdspladsen. Se hvordan her.

Seniorklar

SeniorKlar er et fælles projekt, Danmarks næststørste ældreorganisation, Faglige Seniorer og den uddelende forening Østifterne, har sat i søen.

Over fem år investeres der tid og kræfter og 22,5 millioner kroner i at udvikle værktøjer, der kan hjælpe seniorerne igennem overgangen fra arbejdsliv til pensionisttilværelser.

SeniorKlar rådgiver og hjælper virksomheder og deres medarbejdere til at tage samtalen om, hvordan det aktive arbejdsliv skal afsluttes. Hvis det da ikke skal udskydes i nogle år.

SeniorKlar er samtidig ved at udvikle en individuel vejledning i form af en digital platform, der skal give seniorerne svar på de mange, mange spørgsmål, man bør stille sig selv, både før og undervejs på vej mod livet som pensionist.

Læs mere om SeniorKlar her

Der lægges blandt andet vægt på initiativer som fastholdelse af seniorer gennem fleksible arbejdsforhold, nytænkende løsninger der forbedrer seniorernes trivsel, støtte til en smidig overgang til pension og fremme af frivillighed blandt seniorer.

Større rummelighed

”Der er allerede flere seniorer i arbejde end nogensinde. Men hvis vi skal åbne seniorarbejdsmarkedet for alle, der har lyst til at fortsætte, skal der skabes større rummelighed i virksomhederne,” siger direktør Palle Smed i Faglige Seniorer om SeniorKlar-prisen.

Flere undersøgelser hos Faglige Seniorer dokumenterer, at 2 ud af 3 seniorer er parate til at udsætte deres planlagte pensionering, hvis de mødes af fleksibilitet på arbejdspladsen i form af kortere arbejdstid og færre arbejdsdage.

“Det er starten på en megatrend blandt seniorerne. For første gang føler de, at det er okay at blive i arbejde, selv om man er lidt oppe i årene. Men udviklingen skal støttes af politikerne og ikke mindst virksomhederne, der først og fremmest skal række ud til medarbejderne og spørge om ikke de kunne tænke sig at fortsætte et år eller to eller tre endnu,” siger Palle Smed.

Vinder statuette

Nomineringer til SeniorKlar-prisen kan indsendes via hjemmesiden seniorklar.dk/seniorklarpris

Her kan kriterierne for prisen også ses. Både virksomheder, fællesskaber og enkeltpersoner kan komme i betragtning.

Prisen er en statuette af kunstneren Palle Mernild og uddeles én gang årligt.

Priskomiteen, der består af formandskabet i SeniorKlar, har det endelige ansvar for at udvælge vinderen blandt de nominerede. Fokus vil være på at fremhæve dem, der gør en målbar forskel for seniorernes arbejdsliv, deres trivsel og engagement i samfundet.

Formandsskabet består af Lars Suhr Olsen, direktør i Østifterne, og Mette Kindberg, landsformand for Faglige Seniorer.

Spred gerne budskabet

Hjælp med at gøre andre opmærksom på muligheden for at indstille til SeniorKlar-prisen.

Del artiklen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: tirsdag 15. oktober 2024
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 15. oktober 2024 kl. 22:05

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.