"Lad os i dag tage det første skridt mod et Danmark, hvor seniorer ikke blot bliver hørt – men hyldet," lyder det fra Mette Kindberg, landsformand hos Faglige Seniorer. Foto: Søren Zeuth

Landsformand: Seniorerne er ressourcen vi ikke har råd til at miste

Landsformand i Faglige Seniorer, Mette Kindberg, opfordrer til handling for at fastholde seniorer på arbejdsmarkedet. Hun ønsker, at man værdsætter seniorers erfaring og fremmer innovation - uanset alder.

Senest opdateret: torsdag 21. november 2024

Landsformand i Faglige Seniorer, Mette Kindberg, kalder i sin tale på Seniorernes Topmøde på en kulturforandring på arbejdsmarkedet.

For der er brug for seniorerne, hvis velfærdssamfundet i fremtiden skal bestå, lyder det.

“Overalt mangler vi hænder. Alligevel er seniorer i årevis blevet sendt på pension – ikke fordi de ville, men fordi deres alder signalerede, at nu var det tid,” siger Mette Kindberg og fortsætter:

“Vi kan ikke længere tillade os at overse denne ressource.

Behov for mere plads til seniorerne

Landsformanden kommer undervejs ind på, at halvdelen af alle SOSU’er på pension indenfor de næste 10-15 år.

Og hvem skal så hjælpe til, lyder det fra Mette Kindberg.

“Det er dét, vi står overfor. Det kræver handling, og vi kan kun løse det sammen.”

Få gratis nyhedsbrev om politik

Få nyheder om seniorpolitik direkte i din mailboks, når nyheden sker.

Tilmeld dig Faglige Seniorers nyhedsbrev om seniorpolitik.

Det er gratis.

“Så Seniorernes Topmøde handler ikke bare om friheden til selv at planlægge sine sidste år på arbejdsmarkedet. Det handler om hele vores samfunds fremtid,” påpeger landsformanden.

Derfor er der behov for, at man rammerne for, at seniorerne kan blive på arbejdsmarkedet, mener hun.

“For seniorerne er ikke en byrde. De er en ressource, vi ikke har råd til at miste.”

Og en måde er gøre det på, at ved at nedbryde gamle vaner og kulture, “som forhindrer seniorerne i at udfolde sig selv i en høj alder”, siger Mette Kindberg.

Det er målet

I talen siger landsformanden, at det er Faglige Seniorers mål, at man i fremtiden har et arbejdsmarked, hvor stabilitet og erfaring går hånd i hånd med innovation og fornyelse.

Og hvor det ikke er alderen, men lysten og evnerne, der afgør, hvordan man bidrager til samfundet.

“Lad os i dag tage det første skridt mod et Danmark, hvor seniorer ikke blot bliver hørt – men hyldet,” lyder det afslutningsvis fra Mette Kindberg.

Seniorernes Topmøde

Hvordan skaber vi bedre muligheder for, at flere seniorer kan fortsætte med at arbejde?

Det er på dagsordenen på Seniorernes Topmøde, der bliver holdt 21. november i Fællessalen på Christiansborg med næsten 150 politikere, erhvervsledere, organisationsfolk og lønmodtagere i senioralderen som deltagere.

Mere end 20.000 seniorer er blevet spurgt om deres erfaringer og ønsker til et aktivt seniorarbejdsliv. På topmødet præsenteres de nyeste tal og der ses nærmere på de barrierer og forpligtelser, der kan begrænse seniorers mulighed for at blive på arbejdsmarkedet.

Danske virksomheder deler på topmødet ud af deres erfaringer og om, hvordan ledere og medarbejdere arbejder med at skabe fleksible løsninger, der understøtter senioransattes behov.

Repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter vil drøfte, hvordan vi bedst imødekommer ønsket fra mange seniorer om at fortsætte arbejdslivet efter pensionsalderen, samtidig med at vi sikrer stabilitet og tryghed i en tid med forandringer.

For at inspirere flere uddeles for første gang SeniorKlar-prisen til en rollemodel, der har gjort en forskel.

Seniorernes Topmøde arrangeres af Seniorklar, der er er et fælles projekt mellem Faglige Seniorer og den uddelende forening Østifterne, der giver medarbejdere og virksomheder værktøjer, der skal hjælpe i overgangen fra arbejdsliv til seniorliv.

Læs mere om Seniorernes Topmøde her

Først publiceret: torsdag 21. november 2024
Artiklen er sidst opdateret torsdag 21. november 2024 kl. 20:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.