SKAT advarer om falske mails, der udgiver sig fra at være fra SKAT - men er henvendelser fra svindlere. Klik ikke på noget link, lyder advarslen.

Pas på! Falsk e-mails fra SKAT – du må ikke klikke på linket

Falske e-mails i omløb fra svindlere, der udgiver sig for at være fra SKAT. Tryk ikke på noget link i e-mailen, lyder advarslen. Se video i artiklen: Sådan opdager du svindel.

Senest opdateret: onsdag 6. juni 2018

Kun få dage efter, at SKAT har sendt rigtige e-mails ud til over 1,4 millioner danskere om, at de skal tjekke årsopgørelsen, følger svindlere nu i kølvandet med falske e-mails.

De falske mails kan se ud, som om de er sendt af SKAT.

SKAT advarer på Twitter om, at flere borgere har modtaget falske e-mails fra forbrydere, der udgiver sig for at være SKAT.

“Hvis du får sådan en e-mail, skal du slette den og ikke klikke på noget,” lyder det fra SKAT.

Du får penge tilbage i skat

I e-mailen lokker svindlerne med den glade nyhed, at modtageren har fået penge tilbage i skat.

Henvendelsen ser umiddelbart troværdig ud. Og for at få pengene, skal modtageren indtaster personlige oplysninger på et link.

I virkeligheden er det svindlere, der forsøger at franarre modtageren personlige oplysninger, så det er muligt at hæve penge eller helt lænse modtagerens bankkonto.

SKAT oplyser, at de falske mails kommer i flere udgaver. Du kan altså godt have fået en falsk mail, som ser anderledes ud end den, du ser på billedet.

“De falske mails kan se ud, som om de er sendt af SKAT. Vi opfordrer modtagerne til kun at klikke på links i en mail, når man er sikker på, at mailen er fra SKAT,” lyder det.

4 der sikrer dig mod svindel

  1. Du skal altid forholde dig kritisk til e-mails, sms’er og beskeder, som spørger efter personlige oplysninger.
  2. Giv aldrig følsomme oplysninger i en e-mail, sms eller på sociale medier.
  3. Undgå at klikke på links i e-mails eller sms’er, som du ikke har tillid til. Hvis du er i tvivl om ægtheden af en e-mail eller sms, så kontakt afsenderen.
  4. Brug ikke ”besvar”-funktionen eller telefonnummeret i den e-mail/sms du har modtaget, for så ryger du stadig til svindlernes hjemmeside. Find i stedet for selv e-mail-adressen eller telefonnummeret.

(Fra YouSee)

Er uheldet ude – kontakt din bank

Hvis du er kommet til at indtaste dine oplysninger, opfordrer SKAT dig til at kontakte din bank.

Du bør desuden holde øje med, om der bliver trukket beløb fra din konto, som du ikke har godkendt.

“SKAT udbetaler automatisk overskydende skat til din NemKonto, og det er ikke nødvendigt at oplyse dine betalingskortoplysninger for at få din overskydende skat,” oplyser SKAT.

Video fortæller om fup

Du kan læse mere om, hvordan du kan opdage, om en mail fra SKAT er et svindelnummer, på SKATs hjemmeside eller se den her video:

Falsk betjent på Facebook og mange fupmails

Udover den nye fupmail fra SKAT florerer der lige nu også henvendelser fra  kriminelle, der udgiver sig for at være fra Nets, og som gennem e-mails forsøger at stjæle kreditkort-oplysninger.

Der huserer også en falsk betjent på Facebook, der forsøget at franarre folk deres cpr-nummer, NemID-adgangskode og billeder af nøglekoder på NemID.

Samtidig er der falske mails fra Netflix samt andre fuphenvendelser, hvor svindlere sender mails, der foregiver at være fra for eksempel MobilePay, YouSee og Udbetaling Danmark.

På Facebook forsøger forbrydere også at inficere brugernes kontoer med en såkaldt orm.

Desuden er der også mange fupopringninger fra udlandet, hvor det koster dyrt at svare på opkaldet.

 

Først publiceret: fredag 6. april 2018
Artiklen er sidst opdateret onsdag 6. juni 2018 kl. 10:57

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.