"Få nu de køreplaner op igen ved busstoppestederne. Det kan ikke gå hurtigt nok," lyder det fra en vred Joan Bøgh.

69-årig gigtsyg: Umuligt at finde ud af hvornår bussen går til sygehuset

69-årige Joan Bøgh er vred over, at Movia har fjernet køreplanerne fra busstoppestederne. Hun lider af leddegigt og benytter ofte bussen til blandt andet sygehuset. Nu er der gået kuk i hendes rejser.

Senest opdateret: mandag 4. marts 2019

“Jeg lider af leddegigt og blev for fire år siden udsat for en alvorlig cykelulykke. Jeg er afhængig af at tage bussen til og fra sygehuset og for at kunne foretage ærinder, komme til samvær i seniorklubben og som besøgsven. Men der er gået helt kuk i den, efter at køreplanerne er fjernet fra stoppestederne. Jeg kan ikke finde rundt i det.”

Sådan fortæller Joan Bøgh, der er pensionist på Amager.

Jeg bliver nødt til at orientere mig om busafgangene via køreplanerne. Jeg har ikke nogen smartphone

Joan Bøgh, pensionist

Hun er 69 år, og må ofte tage bussen til Hvidovre Hospital og Glostrup Sygehus, hvor hun går til kontrol og behandling.

Joan Bøgh bruger busserne rigtig meget og fortæller, at det især er ruterne 2A, 3A, 4A, 5C, 12, 77 og 78, 33, 34, 35, 36 og 250S og 350S samt 500S og 1A hun rejser med.

Og hun er vred over, at Movia har gjort livet endnu mere surt for hende, når hun skal rundt i hovedstadsområdet efter at trafikselskabet har nedtaget køreplanerne på alle busstandere.

I stedet for køreplaner er der opsat information med telefonnummer og standernummer, så man gennem en app eller telefonopringning kan få oplysning om, hvornår busser kører.

“Jeg er rigtig vred endda, for jeg bliver nødt til at orientere mig om busafgangene via køreplanerne. Jeg har ikke nogen smartphone – kun min gamle Sony Ericsson trykknapmobil, som ikke klarer andet end opringninger og SMS’er,” fortæller Joan Bøgh, der tilføjer:

“Så få nu de køreplaner op igen ved busstoppestederne. Det kan ikke gå hurtigt nok.”

Læs også: Fjernede bus-køreplaner: Movia spurgte ikke brugerne

Hvorfor er der ingen køreplan?

Joan Bøgh oplever også, at andre har besvær med at benytte busserne, efter at køreplanerne er blevet fjernet.

“Jeg har gennem i årtier fungeret som besøgsven på plejehjem. De seneste år i Bystævneparken i Husum ved København. På vej hjem forleden skulle jeg tage bus 5C mod Amager på Husum Torv. Her stod en lille ældre og dårligt gående dame ved stoppestedet for bus 22 i Bystævneparken Syd. Hun spurgte mig, om jeg kunne hjælpe hende, for hun kunne IKKE få oplyst på busstanderen, hvornår bussen kører eller hvilke steder, den stopper.”

”Jeg er så ked af det, for sådan er det jo ved alle busstoppesteder nu. Hvorfor har de fjernet køreplanerne?” spurgte hun.

Jeg kunne desværre ikke hjælpe hende, fortæller Joan Bøgh.

“Og jeg blev hende svar skyldig om, hvorfor Movia har fjernet køreplanerne.”

Hvad er dine oplevelser?

Hvordan har du oplevet din busrejse, efter at Movia har fjernet køreplanerne fra stoppestederne på Sjælland. Del din historie med andre på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Eller send en mail til redaktør Brian Pabst på bp@fagligsenior.dk

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2071490172899250?__tn__=-R

 

Først publiceret: onsdag 20. februar 2019
Artiklen er sidst opdateret mandag 4. marts 2019 kl. 10:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.