Nu kan du øve dig i at bruge mobilen, når du skal se. hvornår bussen kører. Movia har lagt tre små videoer op på YouTube, der forklarer hvordan du gør.

Movia: Video forklarer hvordan du finder bussen på mobilen

Movia har fået voldsom kritik for at fjerne køreplaner fra stoppesteder. Med videoer på YouTube forklarer trafikselskabet nu, hvordan passagerne kan bustiderne på mobilen.

Senest opdateret: mandag 4. marts 2019

Kan du ikke finde ud af, hvornår bussen kører?

På Sjælland har trafikselskabet Movia fjernet køreplanerne fra stoppestederne. I stedet skal passagerne gå på nettet, sende en sms eller ringe til Movias kundeservice og få oplyst bustiderne.

Kan du heller ikke finde ud af det?

Så er det en mulighed for forberede sig lidt hjemmefra, hvis du har mulighed for at gå på internettet og se videoer på delingstjenesten YouTube.

Her har Movia nemlig lagt tre videoer op, som på under et minut forklarer pædagogisk, hvordan du bruger din smartphone eller mobiltelefon, når du står ved stoppestedet og skal med bussen – og skal finde ud af, hvornår næste bus kommer.

Der tre videoer, som forklarer:

“Find din køreplan”

“SMS 1250 – og få en SMS med næste afgangstid”

“Følg din rejse på Rejseplanen”

Læs også: Fjernede bus-køreplaner: Movia spurgte ikke brugerne

Senior-repræsentant ryster på hovedet

Initiativet får en lettere hovedrysten med fra Knud Erik Rasmussen, der er Faglige Seniorers repræsentant i Movia såkaldte tilgængelighedsudvalg, der har ældre- og handicaporganisationer som medlemmer.

“Der er nok ikke mange seniorer, der er på YouTube. Så hvis målet er at hjælpe de ældre passagerer med at forstå, hvordan man bruger mobilen i stedet for køreplaner,  har Movia valgt den helt forkerte kanal”, siger Knud Erik Rasmussen.

Movias kanal på YouTube har 170 følgere.

Der er dog ikke tale om nye videoer, forklarer Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann i en mail.

“Det er præcis de samme videoer, som blev uploadet 3. december 2018 – samme dag som vi udsendte pressemeddelelse om, at vi erstatter trykte køreplaner med liveopdateret trafikinformation. I dag er de blot uploadet i et opdateret DOT design,” oplyser hun.

Læs også: Fjernede bus-køreplaner: Movia spurgte ikke brugerne

Se Movias videoer

Find din køreplan

SMS 1250 – og få en SMS med næste afgangstid

Følg din rejse på Rejseplanen

Først publiceret: fredag 22. februar 2019
Artiklen er sidst opdateret mandag 4. marts 2019 kl. 10:04

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.