Så snart temperaturerne når over 8-10 grader kommer dræbersneglen frem fra sit vinterhi.

Forår: Bekæmp dræbersnegle nu

Slip for en invasion af dræbersnegle i din have ved at bekæmpe dem først på foråret, mens de er små og ikke har lagt æg endnu. Læs, hvordan du bedst kommer af med dræbersneglene.

Senest opdateret: torsdag 23. maj 2019

I begyndelsen og midten af foråret begynder de små dræbersnegle at dukke frem, og det er her, det er mest effektivt at bekæmpe dem, inden de begynder at formere sig og lægge æg.

De unge snegle har overvintret og dukker frem fra deres gemmesteder i kompostbunker og lignende, så snart temperaturen kommer op på 8-10 grader.

Se her: Sådan kan du se om sneglen er en dræbernegl

Sådan slipper du af med dræbersneglene

Her er nogle forskellige metoder til at finde og fjerne dræbersnegle fra din have.

Tjek sneglens yndlingsskjulesteder

Det kan for eksempel ære: kompostbunken, brændestablen, tæt bunddække, gamle træstubbe.

Lav kunstige skjulesteder

Lav kunstige skjulesteder, som kan lokke sneglene til, så du kan indsamle dem. Du kan fx bruge en fugtig avis, en flamingokasse, en plastiksæk eller et gammelt bræt.

Brug en ølfælde

Snegle elsker ølduft. Husk blot, at det er ulovligt at aflive dyr, herunder også snegle, ved drukning. Så bruger du en ølfælde som lokkemiddel, skal den indrettes sådan, at sneglene ikke drukner i øllet.

Gå på sneglejagt 2-3 gange hver uge

Vær ihærdig med at indsamle dræbersnegle, særligt fra marts, hvor sneglene så småt begynder at dukke op, hvis det er lunt, og til august, hvor de typisk begynder at lægge æg.

Gør fælles front med naboerne

Det er en god idé at aftale med naboerne, at I bekæmper dræbersneglene sammen. Sneglene kan hurtigt vandre fra have til have, og så er dit arbejde spildt.

Genkend dræbersneglen og dens æg

Snegle og i særdeleshed deres æg kan ligne hinanden. De fleste snegle er dog nyttedyr, så det er vigtigt, at du kan genkende voldsneglen og dræbersneglen, så du kun fjerner dem fra din have.

Sådan afliver du dræbersneglene

Du kan aflive dræbersneglene ved at klippe eller hakke dem over med en spade. Snittet skal helst lægges lige bag sneglens hoved, så dør den hurtigt.

Få gratis råd om din bolig

Faglige Seniorer samarbejder med Videncentret Bolius, der er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål gøre danskerne klogere på deres bolig.

Videncentret Bolius sælger ikke produkter eller tjenester, men formidler gratis rådgivning og inspiration om alt fra vedligeholdelse af hus og have til energirenovering, økonomi og godt naboskab.

Foreningen Realdania ejer Videncentret Bolius, og hvert år får over en million brugere hjælp, råd og inspiration.

 

Først publiceret: mandag 15. april 2019
Artiklen er sidst opdateret torsdag 23. maj 2019 kl. 15:39

Emner: