Thyra Frank, Liberal Alliance, Ældreminister. Foto: Les Kaner

Thyra Frank forlader politik og helliger sig familien. Foto: Les Kaner

Thyra Frank: Massevis af knus – jeg stiller ikke op til valget

Ældreminister Thyra Frank stopper i politik. Hun stiller ikke op til Folketingsvalget og vil fremover bruge mere tid sammen med sin snart 79-årige mand.

Senest opdateret: torsdag 6. juni 2019

Thyra Frank siger stop for dansk politik. Ældreministeren stiller ikke op til Folketingsvalget. Fremover vil hun bruge mere tid på familien og sin 78-årige mand, Peter.

“Alting har sin tid, og efter grundige overvejelser har jeg besluttet, at jeg ikke stiller op til det kommende Folketingsvalg,” meddeleler Thyra Frank på sin Facebook-side.

Peter og familien skal fylde langt mere end hidtil.

Thyra Frank, afgående minister

Manden Peter fylder 79 år i maj, og Thyra Frank bliver 67 år på fredag.

“Og efter 37 års arbejde i ældreplejen og nu 6 år i politik, er det blevet tid til et nyt livskapitel, hvor Peter og familien skal fylde langt mere end hidtil,” meddeleler ministeren på Facebook, der runder sit indlæg af på denne måde:

“Til slut vil jeg gerne sige tak til Jer, der har fulgt med på siden her. Jeres støtte, omsorg og kærlige ord har betydet mere, end I måske kan forestille jer, og jeg gemmer hver en positiv hilsen, og vil glædes over dem i lang tid fremover. Alt det bedste til Jer alle i tiden der kommer. Knus i massevis fra Thyra.”

Læs også: Thyra Frank: En stor maskine og en herreløs kat kan være livskvalitet

Kendt for at drive plejehjemmet Lotte

Thyra Frank har været aktiv i politik i seks år, men blev ikke valgt ind i Folketinget ved valget i 2015. Hun fik et comeback og blev ældreminister, da Liberal Alliance gik med i regering i november 2016.

Hun blev især kendt for sin måde at drive plejehjemmet Lotte på, hvor der blev taget afstand fra kommunalt bureaukrati og lagt vægt på nærvær frem for paragraffer. Derigennem kunne plejehjemmet bruge flere penge på mad, rejser og omsorg uden at koste skatteborgerne flere penge.

Der er dog siden blev stillet tvivl ved, om plejehjemmet var veldrevet og succesfuldt som følge af god ledelse eller det var fordi, at plejehjemmet havde et budget, der lå 20 pct. højere end andre plejehjem i Frederiksberg kommune.

Hvad mener du om Thyra Franks farvel?

Ældreminister Thyra Frank forlader dansk politik. Hvad synes du om hendes indsats som ældreminister? Sig din mening og deltag i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK

 

 

Først publiceret: tirsdag 7. maj 2019
Artiklen er sidst opdateret torsdag 6. juni 2019 kl. 14:41

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.