Skal du sælge hus eller lejlighed, er der visse tidspunkter på året, hvor der er størst interesse for din bolig.

I disse uger er det nemmest at sælge din bolig

Skal du sælge dit hus eller lejlighed, bør du gør det gøre det lige før sommerferien, hvor der bliver solgt flest boliger. Læs, hvornår der bliver solgt flest og færrest boliger.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Hvis du skal sælge din bolig, er det bedste tidspunkt omkring uge 26, der ligger i slutningen af juni eller starten af juli.

Det viser en undersøgelse, Boligsiden.dk har lavet for Bolius i juni 2017. Undersøgelsen kortlægger det gennemsnitlige antal handler over de seneste 20 år.

Sælg dit hus nemmest til forår og sommer

Uge 26 er således den uge på året, hvor der er flest købelystne købere på markedet – både i forhold til huse og ejerlejligheder.

Din potentielle køber kan være på vej på sommerferie og vil lige have lukket hushandlen, så han har sommeren til at sætte sit eget præg på huset, samt klare de praktiske ting som flytning og besøg i banken.

Efter uge 26 med flest handler følger ugerne 25, 22, 27 og 24 for hussalg, mens det for lejligheder er ugerne 25, 22, 24 og 9, der sælger bedst.

Det underbygger historien om, at din køber helst vil have hussalget på plads inden sommerferien. Det er derfor en god idé, at du i god tid inden sommeren tager kontakt til din ejendomsmægler, får lavet vurdering og udarbejdet markedsføringsmateriale, så du kommer med på det sommermarked, hvor køberne er, og hvor du derfor også har bedst chance for at sælge bolig.

I de femten uger, hvor der bliver solgt flest huse, er kun én af ugerne som ikke nødvendigvis er en forårs- eller sommermåned, nemlig uge 35. Så hvis du vil smede, mens jernet er varmt, skal du sælge din bolig omkring 2. kvartal af året.

Se tabel over det bedste tidspunkt at sælge hus eller lejlighed

Sværest at sælge bolig omkring jul og nytår

Det dårligste tidspunkt at sælge din bolig på er over jul og nytår. Årets første og sidste uge er således de uger, hvor der er færrest bolighandler. Der vil altså være færre købere, hvis du drømmer om at sælge bolig i december eller januar.

Der er heller ikke er særlig stor aktivitet i ugerne 2 og 3, så boligkøberne skal altså lige over nytåret og igennem januar, før de begynder at handle bolig igen.

Sælg ikke bolig i sommerferien

Desuden er det bemærkelsesværdigt, at uge 30 har sneget sig med på bund 5-listen over uger med færrest handler. Det giver imidlertid god mening, idet uge 30 er højsæson for sommerferie, og da boligkøberne køber nye boliger op til sommerferien, er de på det tidspunkt i gang med at renovere, finpudse og flytte ind – eller holde ferie.

Når du vil sælge bolig, kan det altså også være afgørende, at du skeler til, hvornår der traditionelt er færrest bolighandler. På den måde kan du bruge december og januar til at slappe af og overveje, om vil benytte dig af en ejendomsmægler, spare penge ved et såkaldt medsalg, eller om du vil sælge din bolig selv.

Få gratis råd om din bolig

Faglige Seniorer samarbejder med Videncentret Bolius, der er en uvildig nonprofitorganisation, der har til formål gøre danskerne klogere på deres bolig.

Videncentret Bolius sælger ikke produkter eller tjenester, men formidler gratis rådgivning og inspiration om alt fra vedligeholdelse af hus og have til energirenovering, økonomi og godt naboskab.

Foreningen Realdania ejer Videncentret Bolius, og hvert år får over en million brugere hjælp, råd og inspiration.

 

Først publiceret: tirsdag 11. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:19

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.