Jytte Petersen er medlem af Faglige Seniorers hovedbestyrelse. I juli fylder hun 80 år.

Nu fylder hun 80 år: Moster skrap er der hvor solen skinner

Hun har et stort hjerte for de svageste, og når hun bliver opfattet som skrap, er det kun fordi hun vil have orden på sagerne. Nu fylder Jytte Petersen 80 år og kan se tilbage på et langt liv som faglig aktiv - med solen i ryggen.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

“Jeg har været så heldig at være der hvor solen skinner, men jeg har selv bevæget mig derhen,” siger Jytte Petersen der fylder 80 år i juli.

I Faglige Seniorer, er hun blandt andet kendt for at være skarp i replikken på både udvalgs- og HB-møderne. Det har hun været i en lang årrække, og hun bliver betragtet som ikke bare skarp, men også en lidt skrap moster.

Jeg vil gerne have, at der er orden i sagerne.

“Jeg vil gerne have, at der er orden i sagerne, og jeg er altid meget velforberedt til møderne. Og så synes jeg at møderne skal styres, så alle kan komme til orde, så hvis jeg opfattes som skrap, så er det fordi jeg gerne vil ha’ at der er styr på det,” forklarer Jytte Petersen.

“Jeg bor dejligt med have og tæt på vand og har 2 sønner på henholdsvis 62 og 57 år, 4 børnebørn og 2 oldebørn. Jeg nyder mine blomster og dejlige swimmingpool ved mit hus i Vellerup i Hornsherred.”

“Og så har jeg et meget stort netværk og det gør jeg meget for at pleje. Også på Facebook. Mine venner kommer meget fra mit faglige netværk, og går næsten 40 år tilbage. Vi rejser også sammen,” fortæller hun.

Sygekassen blev start på masser af faglige poster

“Fagligt startede det hele siden august 1970, hvor jeg kom i Sygekassen Lygten bestyrelse. Jeg var den yngste tilsynsførende der blev antaget i hjemmehjælpen som det hed dengang i
Sygekassen Lygten. Jeg blev faglig i Serviceforbundet, som jeg har været i siden, det er i år så 49 år siden.”

I det hele taget har Jytte Petersen altid prøvet at gøre sin indflydelse gældende.

“Jeg har siddet i LO’s ligestillings- og familieudvalg, og blev udpeget til at komme i den Sociale Ankestyrelse, hvor jeg sad med pension og arbejdsskader i 4 år og så
4 år med børnesager. Og så har jeg rejst meget med, og for LO.”

“Jeg har repræsenteret LO København, i Roskilde Højskole bestyrelse, AOF København bestyrelse, og siddet i TV Lorrys repræsentantskab. I den gamle fællesorganisation i Glostrup kørte jeg et udvalg, der hed Ligestilling og ligeløn. Fire af dem, der var i udvalget fra deres forbund, kommer jeg stadig sammen med. I DNF – den Nordiske Funktionær sammen slutning – deltog jeg i ledelsen, og repræsenterede også for HK i Socialforsikring gruppen, Danmark, Norge, Sverige, Finland og Færøerne. Jeg har været på Færøerne for at starte en Seniorklub op.”

“Nu har jeg siddet Faglige Seniorer i HB for Serviceforbundet siden 2001 og blev valgt til Forbundsudvalgets arbejdsudvalg af de øvrige forbund.”

“Det har været et stort arbejde i klubben, særlig da de gik over til at vi skulle betale kontingent i Forbundet. Vi har mange medlemmer, vi skal nå ud til, hvor det er svært på grund af den nye datalovgivning, og hvor der er mange der ikke har mailadresse.”

Ildsjæle og politiske kontakter

“I Faglige Seniorer er det så vigtigt, at vi viser, at vi er med rent politisk. Vi skal have styrket de politiske kontakter, og dyrket pressearbejdet. Og vigtigt er det, at vi altid har en markant formand. Vi gør det glimrende med vores datastuer, som vi driver sammen med Danske Seniorer. Samarbejdet med Danske Seniorer, Forbundsudvalget er et vigtigt organ, for her er der mulighed for nogle dybere diskussioner. Udvalget kommer rundt som gæster til alle forbundene, og vi har altid en gæst udefra til at fortælle om noget nyt.”

Der er jo rigtig mange gode personer i Faglige Seniorer – mange ildsjæle.

“Den nye struktur i Faglige Seniorer er jeg positiv overrasket over, og jeg synes vi har et velfungerende sekretariat. Der er jo rigtig mange gode personer i Faglige Seniorer – mange ildsjæle,” siger Jytte Petersen.

18 klub-arrangementer om året

“Jeg er glad for min egen seniorklub med cirka 730 medlemmer. Vi har 18 arrangementer om året, foredrag, underholdning med spisning, kegler og dans. Det er jo livsglæde. Skovtur ude i landet, Tivoli tur. Vi rejser en gang om året. Vi har netop haft en bustur til Tyskland med 34 deltagere og alt gik perfekt. Fremover har vi stort behov for at kunne skrive direkte til medlemmerne, og det håber jeg meget bliver muligt,” fortæller Jytte Petersen.

Det er meget vigtigt for mig, at folk har det godt i mit selskab.

Hun betragter ikke sig selv som politiker, men som fagpolitiker.

“Mit fagpolitiske liv handler om mennesker, og at der er folk der lider social nød, bryder jeg mig ganske simpelt hen ikke om! Igennem livet har jeg været begunstiget med at få lov til rigtig mange forskellige ting, og det er jeg meget taknemmelig for,”

“Ros går jeg ikke efter, men det er meget vigtigt for mig, at folk har det godt i mit selskab…”

Jytte holder en privat reception og en privat fest i forbindelse med fødselsdagen.

 

Først publiceret: tirsdag 25. juni 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 11:17

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.