En telefon fra Elgiganten ligger klar på pakketerminalen og er på vej til dig, hvis du betaler 10 kroner i fragtomkostninger, lyder det i fupmail. Pressefoto/Henrik Petit.

PostNord advarer: Pakke med telefon-gevinst er fup

Pas på mails og SMS’er om telefon-gevinst, der ser ud til at være sendt fra PostNord. Beskederne er falske og er udsendt af kriminelle. Tjek: Sådan ser du, om besked fra PostNord er ægte.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Danskerne får flere og flere beskeder fra pakkefirmaer, fordi de handler mere og mere på internettet.

Snart går der ikke en uge, uden at der bipper en besked ind på telefonen eller i mail-boksen om, at nu er der kommet en pakke, der skal hentes.

Den øgede pakke-trafik udnytter kriminelle med skumle hensigter.

Netop nu går det ud over PostNord.

10 kroner til fragt af telefon

Mange modtager i disse dage e-mails og SMS-beskeder om, at en pakke fra PostNord er tilbageholdt. Årsagen er, at der mangler 10 kroner i betaling for fragten.

Pakken indeholder en telefon fra Elgiganten, der er vundet i en konkurrence.

”Pakken bliver returneret til afsender om 24 timer, hvis fragten ikke betales”, står der i beskeden, der tilsyneladende er sendt fra PostNord.

For at betale de 10 kroner til fragtomkostninger, skal modtageren trykke på et link og overføre pengene fra sit kreditkort. Pakken vil herefter straks blive sendt, fremgår det af mailen.

Men pas på.

Læs også: Mail fra PostNord er fup – pakkebanditter på spil

(Artiklen fortsætter under billedet)

PostNord: Slet mail

Selv om mailen ser professionel ud og ligner en mail, der måske godt kunne være fra PostNord, skal du være varsom: Det er svindel.

Kriminelle er ude efter dine kreditkort-oplysninger, som du afleverer, når du betaler fragtomkostningerne på de 10 kroner.

Din konto bliver lænset. Og du ser aldrig nogen telefon.

”Beskeden er ikke fra PostNord, og vi opfordrer dig til at slette den og undgå at klikke på links,” advarer PostNord.

Læs også: Du har 31 timer: Susanne udsat for fræk pakke-mystik

Er besked OK? Tjek det her

PostNord gør opmærksom på, at du kan tjekke om mails rent faktisk er fra pakkeselskabet.

Rigtige mails om pakker, der er på vej fra PostNord, kommer fra de her to afsenderadresser: sbe@ecmail.post.dk og noreply@postdanmark.dk.

Hvordan tjekker du besked om pakkepost?

Vi handler som aldrig før på internettet og modtager derfor ofte besked om, at der er en pakke på vej. Synes du, at det kan være svært at finde ud af, hvornår en besked er rigtig eller falsk? Og hvad gør du for at tjekke det?

Fortæl om det Faglige Seniorers hjemmeside – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2471133536268243?__xts__[0]=68.ARAUIMINpJHGa5dSzQwwbbPyxoFqNP-vkOhk5zJKM2LSqL7ihvwtYqnS84cTZPhrc8IQWSxEWTY5ApkBWPTlOpNCDA0qb4RE5gqDMCaPNgl5bZXIfB_XQUHSoevGoFTtzyl-lEqsAb–pCImhm-JmG7-tE4JxCruPyk2SfYffRscXb4zas2l2te2x4D5Q9xDFCXMBp-4OtdwF9beRrFqFXLL7UV7wpGvU0cTvk_HkXYTv52Nf4hQk3JgBtI1gW8zuoWS3lOhsC4u4nk4qqwgyFBI8bdY822n5saFOeP3YXjOjhrY6B4cRs7u1oNQXAfZ-o79n5GkVhc_2PKxHfT65ci_iw&__tn__=-R

Først publiceret: torsdag 17. oktober 2019
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 15:23

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.