Selv om 79-årige Bente Michelsen hostede og havde svært ved at få luft, kunne hun ikke blive testet for coronavirus. I stedet bad lægerne hende om at blive hjemme. Privatfoto.

Trods lungebetændelse ville lægerne ikke teste 79-årige Bente

Selvom Bente Michelsen havde svære symptomer på lungebetændelse, ville lægerne ikke teste hende for coronavirus. Mange flere burde testes, mener hun.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

“Jeg hostede og hostede, så jeg nær ikke kunne få luft. Alligevel sagde lægerne, at jeg skulle blive hjemme, fortæller Bente Michelsen.

Den 79-årige esbjergenser er vant til at få lungebetændelse, og hun er ikke sart. Men denne gang føltes det værre, end det hun var vant til, og da hun er i risikogruppen, ringede hun til lægen, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Hos lægen fik hun dog besked på at se det an og ringe til vagtlægen, hvis det blev værre.

Men da Bente fik det værre og ringede til vagtlægen var svaret, at hun ikke var syg nok til at blive testet for coronavirus.

LÆS OGSÅ: Coronavirus: 6 ting, der gør dig særligt udsat

Vidste hun ville blive afvist

Bente bor lige overfor Esbjerg Sygehus og kan bogstavelig talt stå og se lige ned på de telte, der bliver brugt til corona-test.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

For andre ville det nok være nærliggende at gå ned og bede om at blive testet, men som pensioneret lægesekretær kender Bente systemet indefra, og hun er ikke i tvivl om, at hun ville blive afvist.

“Man skal jo heller ikke gå ud og risikere at sprede smitte, så jeg holder mig hjemme, indtil jeg er helt frisk igen, siger hun.

LÆS OGSÅ: Seniororganisation: Skru op for corona-test af ældre

Et fantastisk netværk

Der er kun Bente i lejligheden i Esbjerg, men det gør ikke noget, for hun har et godt netværk, hvor de hjælper hinanden.

“Jeg har et fantastisk netværk. Jeg er vant til, at der kommer nogle hver dag, men nu holder vi kontakten over telefonen. Men mine veninder er søde til at handle ind og hente medicin til mig.

Selvom Bente er godt på vej til at blive rask igen, holder hun sig stadig isoleret, for hun hoster stadig og med et sæt sårbare lunger, tager hun ingen chancer. Derfor stiller veninderne også varerne udenfor døren.

“Det fungerer så fint, og Mobilepay er jo smart”, siger hun.

LÆS OGSÅ: Dement hjem fra sygegus smittet med corona: Lise må selv passe sin syge mand

De burde teste flere

Siden Bente fik de første symptomer, har sundhedsmyndighederne meldt ud, at flere skal have mulighed for at blive testet for coronavirus. Alligevel bliver mange fortsat afvist af lægerne, fordi deres symptomer ikke er slemme nok.

Det skyldes, at der ikke er tests nok til at alle med symptomer kan blive testet. Men det er ikke godt nok, mener Bente.

“De burde teste mange flere. Især os som er i risikogruppen. Det er jo desværre ikke alle, der husker at holde afstand, og selvom de unge tror, de er usårlige”, kan de jo komme til at smitte sådan en som mig.

Plan om at teste 5.000 om dagen

Danske Regioner har meddelt, at testkapaciteten i regionerne øges fra cirka 1.000 til mere end 5.000 daglige tests af personer med symptomer på covid-19.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har tidligere udtalt, at han gerne ser 10.000 personer testet om dagen. Også ældreorganisationen Faglige Seniorer har bedt om at få skruet op for corona-test af ældre.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du?

Bente Michelsen blev ikke testet, selv om hun er 79 år og i risikogruppen. Har du også oplevet ikke at kunne blive testet for coronavirus, selv om du havde symptomer?

Fortæl om det og giv os din mening: Bør flere ældre testes? Vær med i debatten på Faglige Seniorers Facebook-side.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2822826907765569?__xts__[0]=68.ARD4a1MGJ41Vy-spDmMVtN_0LB6mpghVAKK7pwuZctACEKW-PvVlZEWtr4zPIHICSFAF01s2uyalN8WgblfIo2pzUUSAWyBekphg5GCBkb9Xv1ddFcdHpkWJpIEjRapSqqICpYV19WsIs28BYr8U4MgotGKTbEMn5ETFY27CLw4CgchNOcDDw_Tn0Y1OfukKUFw5mYI7RmlHfQZYORja4KTRXI-OtHIIXGO54CyVkZFIks8Vudcs7Y-awRwlVD4xA_PQPTmYW3lNEWvqAYm7UjZ6TwpQaMCTKb12jwyVdQ2JnwrbOvUbeTueYAW5fj5Q-EQnpc6mO3Go0CUbzcaG5LMjpQ&__tn__=-R

 

Først publiceret: fredag 27. marts 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:41

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.