Selv om et er svært, så må bedstemødre holde afstand til de kære små i en corona-tid.

Coronaen holder familien på afstand: Jette må ikke holde sit nye barnebarn

73-årige Jette Lützhøft må godt gå til frisøren, men det lille nye barnebarn må hun kun se på afstand. Det er svært at være bedstemor under en corona-epidemi.

Senest opdateret: tirsdag 30. juni 2020

I morgen skal Jette Lützhøft i H.C. Ørstedsparken i København for at fejrer en måneds fødselsdag for sit barnebarn. Men hun har endnu ikke fået lov at holde den lille pige.

Ved sådan nogle begivenheder bliver det meget tydeligt, at verden er ændret radikalt.

Jette Lützhøft, bedstemor

“Det er meget underligt. Da mine fire andre børnebørn blev født, stod jeg jo på pletten en halv time efter, så jeg kunne holde dem i mine arme”, fortæller den 73-årige pensionist fra Helsingør.

Jette har set sit lille nye barnebarn på afstand, men det er slet ikke det samme som at holde hende. Det er nemlig vigtigt for tilknytningen, at man har fysisk kontakt.

“Jeg har passet mine andre børnebørn flere gange om ugen, siden de var helt små, og vi er meget tæt knyttede. Det vil jeg jo også gerne have med den lille ny”.

LÆS OGSÅ: Hvornår må vi se vores børnebørn? Se svar fra Sundhedsstyrelsen

Det er hårdt og sært

Selvom Jette og hendes familie har indskrænket deres omgangskreds med tæt på 100 procent, tager de ingen chancer.

“Vi har mødtes for at fejre fødselsdag for et af min andre børnebørn. Det hele foregik udendørs og med to meters afstand i min søns store have. Ved sådan nogle begivenheder bliver det meget tydeligt, at verden er ændret radikalt”.

Som mange andre oplever Jette, at der er nogen usikkerhed omkring, hvad man må og ikke må, men hun lytter til sin søn, der er farmaceut.

“Det virker ikke helt logisk, at vi, der er i risikogruppen, gerne må gå til frisør, men jeg må ikke holde mit barnebarn. Jeg synes, det er hårdt og meget sært, men jeg må jo følge de retningslinjer, der bliver udstukket”.

LÆS OGSÅ: Bedste, hvor er du? Så langt har børnebørn til deres bedsteforældre

Ser frem til test og mere viden

Jette ser frem til, at flere bliver testet for Corona. Selv er hun i den gruppe, der kan blive testet, fordi hun har forhøjet blodtryk og astma. Men der er flere hjælpemidler til tryghed i hverdagen på vej.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

“Jeg ser frem til, at der kommer en app, der kan vise, om man har opholdt sig i risikozonen. Det vil være en stor hjælp at få den”, siger Jette.

For selvom hverken tests eller apps kan eliminere risikoen 100 procent, så vil det få hende til at føle sig mere tryg ved at kramme sine børnebørn.

“Ingen ved, hvor længe det her kommer til at vare, og de små vokser så hurtigt. Jeg ville være ked af, hvis mit lille barnebarn skulle møde mig for første gang gennem et visir”.

LÆS OGSÅ: Flyt sammen med dine børn og børnebørn

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad gør du?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man passer på, holder god afstand eller venter med at være sammen med sine børnebørn. Hvad gør du?

Hvordan arrangerer du dig i forhold til de kære små? Fortæl om det og inspirer andre på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2885524538162472?__xts__[0]=68.ARBZd2C-gcFVEJgQC0UxRwkZSp7Numir2cpdAUvkKjpWKb5C1YLtr_5vEz7g9-uKnkNHdYXSgi1VUbIl7clDZzp6O8mvEoVEUxGCJqNlULZrHbQETiQWfo8HjOvZinSHLeTUmVzvX89jnyCTu4eKsDNuNRPWFTkj1h5JlRzlhADyHIVjey4WvFnLSn3JdyXe6YtZ7DMSxhJRJWb083DgOTorBhEwqKF8J7IvnmHHtimLKVb0SdhgojNnH83yDVLfMqxa1Bkt4VriTlSGKUgtKX490PP2_zLRQDfkJ8KPIJPt3FulMGfuRGMiCDpRPUSDp4VR_I6eno4Dv4060gFfHCh7nQ&__tn__=-R

Først publiceret: torsdag 23. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 30. juni 2020 kl. 10:13

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.