"Det gælder om at få mest mulig ud af livet," lyder det fra Kaia Kornberg Bandeh. For 22 år siden fik hun et nyt hjerte - og vil sandsynligvis ikke overleve, hvis hun smittes med corona.

Kaia får det bedste ud af corona: Man skal se det positive i det negative

Selvom man bor i en toværelses lejlighed, kan man godt få motion. Der skal mere end en epidemi til at spænde ben, mener den 74-årige livsnyder Kaia Kornberg Bandeh.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

“Livet er langt, men dog så kort. Derfor gælder det om at få mest muligt ud af det”, konstaterer Kaia Kornberg Bandeh.

I den toværelses lejlighed i Virum nord for København har hun siddet isoleret i over en måned, men der skal mere til at slå den 74-årige pensionist ud.

Man får det liv, man selv skaber.

Kaia Kornberg Bandeh

“Life must go on. Vi er jo så bundforkælede i Danmark, men man kan jo ikke bare sidde og vente på at få det hele forærende. Man får det liv, man selv skaber, og selvom situationen er svær for mange, så gælder det om at se det positive i det negative”.

LÆS OGSÅ: Anni frygter corona-smitte: Hjemmehjælpere går rundt som ueksploderede missiler

Der er løsninger på det hele

For 22 år siden fik Kaia et nyt hjerte. Det tikker stadig fint, men med et hjerte følger immunnedsættelse medicin. Derfor er hun et let offer for corona-virussen og ville sandsynligvis ikke overleve at blive smittet.

“Jeg er indstillet på, at den her epidemi kommer til at vare længe, og jeg har ikke i sinde at gå ud lige foreløbigt. Jeg er slet ikke parat til at forlade denne verden”, siger Kaia.

Heldigvis er hun god til at finde løsninger på tingene, så livet i lejligheden går så fint, som det kan. Maden bestiller hun på nettet, over telefonen holder hun dagligt kontakt med venner og familie, og naboerne er søde til at tage skraldeposen med ned.

“Det eneste jeg savner, er at få farvet håret rødt hos frisøren. Men nu har jeg bestilt noget hårfarve, så jeg selv kan farve det. Det bliver spændende at prøve”.

LÆS OGSÅ: 76-årige Allan er frisør: Hårdere at sidde derhjemme end at arbejde

Fuldt program i den toværelses

Kaia starter dagen klokken 6, hvor hun lytter til Danmarks Radios P1, mens hun vågner.

Morgenmad spiser hun, når hun er sulten, for hun bor alene og dermed er der er ingen til at blande sig i spisetiderne. Men træningen ligger fast. Hver dag står den på morgengymnastik foran spejlet.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

“Jeg træner både med håndvægte og elastikker. Man skal bruge sine muskler, for ellers svinder de ind”.

Kaia plejer at gå mange ture i det grønne, hvor hun bor, men da hun ikke kan komme ud, sørger hun for at bevæge benene indenfor lejlighedens vægge.

“Man kommer jo ikke langt omkring i en toværelses lejlighed, men jeg har købt en stepper, som jeg tager 100 trin på hver dag. Kierkegaard sagde: ”Jeg kender ingen tanke så tung, at man ikke kan gå fra den”, og det havde han ret i,” lyder det fra livsnyderen.

LÆS OGSÅ: Sophia på 88 år overlevede corona: Jeg vil ikke ønske det for min værste fjende

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Først publiceret: tirsdag 28. april 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:45

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.