Sorgen er tung at bære, når man er isoleret
86-årige Tove mistede sin mand lige inden corona-krisen brød ud. Sorgen må hun bære alene, for på grund af smitterisikoen kommer der ingen med et trøstende kram eller en skulder at græde ud ved.
Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020
De havde lige nået at fejre 66-års bryllupsdag, da Tove Bradtberg Jensen mistede sin mand. Så kom coronaen, og sorgen må hun klare, som hun bedst kan. Alene og isoleret i hjemmet i Rødovre.
“Det er jo et helt liv, vi har haft sammen. Vi har været igennem meget, siden vi var børn under anden verdenskrig og gennem udviklingen af velfærdsstaten”, fortæller den 86-årige pensionist.
Minderne er mange, og ind i mellem flyder bægeret over. Så stor en sorg er svær at bære, når man må bære den alene.
“Jeg startede med at høre Philip Faber om morgenen, men det måtte jeg stoppe med, for han fik mig til at græde. Man skal virkelig kæmpe for at fremdrage nogle positive sider af sig selv. Det kan godt være svært.
Sammen på afstand
Dagene går med avislæsning og lange gåture. Men selvom Tove må gå alene, er familien ofte i både tankerne og telefonen.
“Min søn ringer hver dag. Så ordner vi verdenssituationen. Men jeg har jo både børn, børnebørn og oldebørn. Forleden dag, ringede de og sagde, at jeg skulle gå ud på altanen. Så stod hele flokken udenfor med en flot kurv. Det var en dejlig overraskelse”.
Hver mandag skriver Tove en rapport, som hun kalder det. Så får familien en mail om, hvad hun har foretaget sig i den forgangne uge, så de kan følge lidt med.
“Så kan de da se, at jeg stadig er i live”, griner hun.
Mette er en stjerne
Efter et langt arbejdsliv som sekretær i forskellige fagforbund, er Tove meget interesseret i politik og hun er glad for, at Danmark har Mette Frederiksen ved roret netop nu.
Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona
Gør som over 200.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to
“Jeg synes, at Mette Frederiksen er en stjerne. Hun er så dygtig, og jeg er helt tryg ved hende og ved den regering, vi har lige nu”.
Der er sket meget, siden Tove startede i lære i Kvindeligt Arbejderforbund og måtte insistere på at være på arbejdsmarkedet. Men hun er glad for den udvikling, hun har oplevet. Særligt i en krisetid som nu.
“Vi er heldige i et lille land som vores. Vi skal nok komme ud af den her krise igen. Men jeg er nysgerrig efter at se, hvordan det kommer til at spænde af, så jeg bliver hængende lidt endnu”.
Hvordan holder du kontakt med familie og venner?
Seniortelefonen 33 63 24 60
Du kan ringe til Seniortelefonen alle hverdage mellem klokken 9 og klokken 15. Telefonnummeret er
33 63 24 60.
Faglige Seniorers to rådgivere Britt og Charlotte sidder klar og venter på dit opkald.
Først publiceret: tirsdag 5. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:48