Kommunen bør sørge værnemidler, så jeg kan passe min mor uden at risikere, at hun udsættes for smitte, mener Lene Jonassen.

Lene vil passe sin døende mor: Hvorfor kan jeg ikke få værnemidler mod corona?

Der er intet Lene Jonassen hellere vil end at passe sin syge mor, men hun tør ikke at gå ind til hende af frygt for at smitte hende med corona.

Senest opdateret: tirsdag 2. juni 2020

Hun havde taget plejeorlov for at passe sin mor, der er døende, men nu må hun opgive at komme i morens hjem. Hun er bange for at smitte hende med corona. Derfor har Lene Jonassen opsagt plejeorloven, indtil hun kan få de rette værnemidler.

Lenes mor på 84 år har kræft flere steder og en lungesygdom, der kun efterlader 20 procent lungekapacitet. Hun er med andre ord terminal og langsomt ved at dø. Alligevel mener kommunen ikke, at Lene skal have værnemidler.

Hun kan have en god tid tilbage at leve i, hvis vi passer på hende.

Lene Jonassen, datter

“Min mor er stadig frisk rent mentalt, og hun kan have en god tid tilbage at leve i, hvis vi passer på hende. Men hvis hun bliver smittet med corona, tror jeg ikke på, at hun overlever”, fortæller den 60-årige biblioteksassistent fra Odense.

Ingen hjælp at hente

Lene mener, at kommunen – der har bevilget hende plejeorlov – bør tilvejebringe værnemidler, så hun kan passe sin mor uden at risikere, at hun udsættes for smitte.

Godt nyt

Heldigvis er der er godt nyt for Lene Jonassen.

Siden artiklen blev skrevet, har Odense Kommune til hendes lettelse indført værnemidler til alt plejepersonale. Hun kan derfor nu benytte værnemidler og pleje sin mor, som hun oprindelig havde planlagt.

Men her får Lene at vide, at det ikke er kommunens politik at udlevere værnemidler til plejepersonale og dermed heller ikke til folk med plejeorlov. Derfor har hun indtil i sidste uge besøgt sin mor ved at sidde på altanen og snakke med hende. Men Lene kan ikke komme ind og hjælpe hende med at komme i bad eller få vasket op.

Nu nøjes hun med at købe ind og stille varerne udenfor døren, så må hendes mor klare resten så godt hun kan. Hun vil meget gerne genoptage sin plejeorlov, men tør ikke uden værnemidler.

“Kommunen tilbyder at sende hjemmehjælpere ud, men de kommer hos mange forskellige, og de har heller ingen værnemidler, så det hjælper jo ikke noget”, siger Lene.

Flere værnemidler – tak!

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at der anvendes værnemidler i form af maske og visir i ældreplejen. Men når Lene henvender sig til kommunen, er beskeden, at der ikke er nogle masker at få.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

Lene har overvejet, om hun selv kunne købe værnemidler, men hun har brug for sikre sig, at det er de rette masker, hun får. Derfor ønsker hun, at myndighederne sørger for at forsyne både hende og plejepersonalet.

“Det burde let kunne løses ved at jeg fik en stak masker. Jeg vil ikke selv gå ud og købe dem, for jeg ville ikke føle mig sikker på, at det var de rigtige, og så ville det bare give falsk tryghed at bruge dem,” siger Lene.

“Det er frustrerende, at jeg ikke kan få lov at hjælpe min mor”.

Hvad mener du?

Bør det offentlige stille værnemidler til rådighed for pårørende, der passer og plejer ældre familiemedlemmer? Din holdning er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/2923003904414535?__xts__[0]=68.ARBIFfrypn4B2WuFB3JtL8iP6xnMjE93zGjrVDHDIFUvEylV2LlPTMf6ee-_qnKS60yzpYN9CuxDW-NxJyhwlH1pYuEheFviL3Igslu6zOQdEPkaoGcy3813Cg3X2iUHWUstMkMIptoJrqoh1Y5kW1VxXtRG8hwj9-iafAxZLLZkZBP2-UEhleReROuQ646BJYPjABrIemvfe9L-8UcQS3B26ed1XaGgASbQYHLe4mo1DSyY9uufVyZTlqjuLJ1DCweYHpUnQjlkk6gImCjWPF-BqfgPW7uL2Xz2haJ_rhAXAeQbqcje0cJZfy878HfUORVWAB1uTVq34hW-HByPnXSsqg&__tn__=-R

Først publiceret: mandag 11. maj 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 2. juni 2020 kl. 14:48

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.