Filmen "Sangkoret" er en rørende film, der er inspireret af virkelige hændelser. Der findes over 70 kor tilknyttet de britiske militærbaser rundt om i verden.

Soldaternes koner synger: Sidste chance for at vinde billetter til hjertegribende film

Deres mænd er udsendt på militærmissioner. Hjemme finder hustruerne og kærester fællesskab i sangkoret. Vind billetter til rørende film, der er baseret på virkelige hændelser.

Senest opdateret: onsdag 28. oktober 2020

Konkurrencen er slut. Vinderne har fået billetterne tilsendt med posten.

For kvinderne på en militærbase i England føles tiden lang og bekymringerne store, når mændene er udstationerede.

Kate og den sprudlende Lisa tager derfor initiativ til at lave en fællesaktivitet. Broderi og bogklub skydes hurtigt ned, men ideen om et sangkor vækker begejstring.

Kate elsker flerstemmig sang i et klassisk repertoire, men Lisa vil hellere have fuldt skrald pa popnumre, som alle kan synge med på.

Så da der pludselig er bud efter koret fra London med tilbud om at synge i Royal Albert Hall, gælder det om at lægge uenighederne bag sig og finde en fælles melodi.

Instruktøren bag filmsuccesen ”Det’ bare mænd” er tilbage med den opløftende og rørende film ”Sangklubben”, der er baseret på en sand historie. Robbie Williams har skrevet musik til filmen.

Se trailer til filmen

Virkelighedens kor: Det giver os styrke

Military Wives Choirs er et netværk med over 70 kor tilknyttet de britiske militærbaser rundt om i verden. Det første kor blev startet i 2009 af to kvinder, der havde ægtemænd, som var udsendt til Afghanistan.

I 2011 sang fire kor ved mindekoncerten for de faldne soldater i Royal Albert Hall. Succesen for militærhustruernes kor er fortsat i løbet af årene med udgivelse af albums og optrædener for de kongelige samt store velgørenhedsshows.

”Musikken giver os styrke, håb, mod, støtte, glæde og venskab, ofte når det behøves mest”, siger Nicky Clarke, den ene af initiativtagerne til The Military Wives Choir Foundation.

Alle kvinder i korene har tilknytning til det britiske militær, flyvevåbnet, flåden eller marinen.

 

Først publiceret: tirsdag 9. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret onsdag 28. oktober 2020 kl. 11:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.