"Jeg bor kun 10 minutter fra Flensborg, så det ville da være dumt ikke at benytte mig af muligheden for at få billigere varer," siger 67-årige Frieda Jaenicke. Privatfoto.

Frieda glæder sig over genåbning af grænsehandlen: Jeg har ikke råd til at lade være

Hun ville egentlig gerne støtte dansk handel, men som folkepensionist føler Frieda ikke, hun har råd til at afslå de gode priser syd for den tyske grænse. 1. juli bliver det endnu billigere.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Tandlægebesøg, dagligvareindkøb, reservedele til bilen og meget andet er mærkbart billigere i Tyskland end i Danmark. Med genåbningen benytter mange danskere sig af muligheden for at spare penge ved at køre over grænsen.

Hvis det ikke var så dyrt at handle i danske butikker, ville jeg da hellere sætte mig op på cyklen og køre i den lokale Fakta.

Frieda Jaenicke , folkepensionist

En af dem er 67-årige Frieda Jaenicke fra den sønderjyske by Tinglev. Før corona-epidemien købte hun ind i Tyskland hver fjortende dag, men hun har ikke været over grænsen siden slutningen af februar. Nu er hun glad for, at grænsehandlen åbner igen.

”Jeg køber både dagligvarer, går til tandlægen og får lavet bilen i Tyskland. Min frisør ligger også i Flensborg, og hende glæder jeg mig til at komme ned til igen, så jeg kan få ordnet håret”, fortæller Frieda.

Har ikke råd til at lade være

Frieda og hendes mand er begge folkepensionister, og selvom de er dansksindede og egentlig helst ville støtte de danske butikker, føler Frieda ikke, at der er råd til det.

”Som folkepensionist har jeg 7.000 kroner udbetalt om måneden. Når jeg så samtidig bor kun 10 minutter fra Flensborg, så ville det da være dumt ikke at benytte mig af muligheden for at få billigere varer”, siger hun.

Den lave tyske moms på dagligvarer gør en stor forskel i budgettet, og Frieda mener at de danske priser burde sænkes, for så ville flere handle i danske forretninger.

”Hvis det ikke var så dyrt at handle i danske butikker, ville jeg da hellere sætte mig op på cyklen og køre i den lokale Fakta”.

Mundbind og handsker

Selvom hun er glad for at kunne vende tilbage til sine gamle indkøbsvaner, er Frieda meget opmærksom på, at corona-epidemien stadig truer.

”Jeg kommer ikke til at stå i kø sammen med alle de andre, for det bliver som at gå ind i en bikube. Vi kører vi ned og handler tidligt om morgenen. Vi ved også, hvilke dage turistbusserne kommer, så der bliver vi hjemme, fortæller hun.

Selvom Frieda ikke har nogle kroniske sygdomme, er hun meget opmærksom på ikke at blive smittet med corona, når hun skal ned og købe ind. Ligesom sverigesturen i parrets autocamper er aflyst, kommer indkøbsturene i Tyskland til at ske med største forsigtighed.

”Det bliver med mundbind, handsker og sprit. Det er et lovkrav i Tyskland, at man har mundbind på, når man handler, og det overholder vi selvfølgelig. Nu har vi levet isoleret de sidste tre måneder, og vi kan se, at det er det rigtige at gøre, så det bliver vi ved med.

Først publiceret: tirsdag 16. juni 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.