Fire fagforbund med medlemmer med hårdt fysisk arbejde vil den kommende tid sætte fokus på retten til en værdig tilbagetrækning fra arbejdslivet.

Fagforeninger indgår alliance for værdig tilbagetrækning

Stop jeres Christiansborg-fnidder og find en løsning, så også lønmodtagerne med hårdt fysisk arbejde kan se frem til en værdig afsked med arbejdsmarkedet. Sådan lyder det fra fire fagforeninger, der har medlemmer med nedslidende job.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Bliver det snart Arnes tur?

Fire forbund  med medlemmer, der hver dag mærker sliddet fra hårdt fysisk arbejde på kroppen, er gået sammen i en alliance for at lægge pres på politikerne på Christiansborg.

Det er Fødevareforbundet NNF, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet og Dansk El-Forbund.

Nu spidser det til på Christiansborg, og derfor har vi taget initiativ til denne alliance.

Ole Wehlast, forbundsformand, Fødevareforbundet NNF

De fire fagforbund frygter, at politisk taktik og magtkampe vil stikke en kæp i hjulet på de kommende forhandlinger om en ret til tidlig pension.

Drop skærmydsler

Initiativtager til alliancen er Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, der blandt andre repræsenterer landets slagteriarbejdere.

Han forklarer om baggrunden for samarbejdet:

”I Fødevareforbundet NNF har vi længe kæmpet for en mere værdig tilbagetrækning, hvor vores nedslidte medlemmer kan få lov at forlade arbejdsmarkedet, uden at ryge direkte i sygesengen. Nu spidser det til på Christiansborg, og derfor har vi taget initiativ til denne alliance, der har et klart budskab til politikerne: husk de mennesker, det her drejer sig om og drop jeres interne skærmydsler.”

De politiske forhandlinger om en tidligere tilbagetrækning går efter planen igang efter sommerferien.

Du kan læse mere om, hvad Socialdemokratiet – der som bekendt sidder i regering – foreslår i deres udspil til en reform med tidlig folkepension til nedslidte her.

Kampagne for værdig tilbagetrækning

Alliancen for en værdig tilbagetrækning vil den kommende tid føre kampagne for en værdig tilbagetrækning for dem med de hårdeste arbejdsliv.

”Tilsammen repræsenterer vi nogle af de mest kendte og anerkendte fag. Når vi står sammen, kan vi få deres hverdag og vilkår til at fylde noget i debatten. Vi tror på at rigtige menneskers virkelige hverdag, er det bedste argument for at give dem med de hårdeste arbejdsliv en værdig tilbagetrækning”, lyder det fra de fire forbund.

Derfor ret til tidlig tilbagetrækning

Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet.

"Det her handler om mennesker, der knokler for Danmark ved at sikre mad på bordet, lys i loftet, maling på væggene og varmt vand i håndvasken. De yder deres allerbedste, og det sætter sig på ryg, skuldre og knæ. Nu er det på tide, at Danmark har deres ryg, og sikrer dem en værdig alderdom. Derfor er vi i Blik- og Rørarbejderforbundet gået med i "Alliancen for en værdig tilbagetrækning".

Formand for Malerforbundet Martin B. Hansen:

”Det slider på kroppen, når man hele sit liv har haft hårdt fysisk arbejde. Vi hører fra mange medlemmer, at de ofte må tage smertestillende piller for at klare arbejdsdagen. Der er behov for politisk handling nu, så det bliver muligt at trække sig fra arbejdsmarkedet, inden man er fuldstændigt slidt ned."

Jørgen Juul Rasmussen, formand for Dansk El-Forbund:

”Det skal være en menneskeret, at man kan gå på pension og stadig have et godt helbred. Det fortjener elektrikerne efter et langt liv med at trække kabler, montere stikkontakter i gulvhøjde og lampeudtag i loftet med arbejdsstillinger, der slider på bevægeapparatet. Og så skal vi også tænke på fremtidens behov for faglærte, der må Christiansborg være med til at gøre det attraktivt."

Hvad mener du?

Er det i orden, at lønmodtagere med et nedslidende job kan gå på pension tidligere end andre? Og tror du at politikerne vil indgå en aftale, der gør det muligt? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

https://www.facebook.com/fagligsenior/posts/3117639738284283

Først publiceret: onsdag 22. juli 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:38

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.