Fremover skal du bruge mundbind i Flextrafik og under sygetransport.

Nu skal du bruge mundbind, når du kører med Flextrafik eller sygetransport

Har du ikke selv et mundbind, vil du få et udleveret.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner anbefaler nu, at alle passagerer i sygetransporter og den visiterede FlexTrafik bruger mundbind under kørslen. Samtidig tilbydes gratis mundbind til de passagerer, der ikke selv har medbragt et mundbind.

Det nye tiltaget skal beskytte være med til at mindske smittespredning i samfundet.

” Med den øgede smittespredning er det vigtigt, at vi handler hurtigt i forhold til at beskytte vores borgere, der tilhører risikogrupperne. Det gør rigtig mange af de passagerer, der benytter flextrafik. Anbefalingen om at bruge mundbind er for at begrænse, at de udsættes for virus og trygt kan fortsætte med at bruge transporttilbuddet”, siger formand for KL, Jacob Bundsgaard.

”Alle passagerer skal kunne føle sig trygge, når de bliver transporteret til og fra hospitalet. I lyset af Corona-virussens seneste opblussen anbefaler vi derfor nu alle patienter at bruge mundbind under turen – og vi er klar til at hjælpe dem, der ikke selv har medbragt ét,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner. ”Dels sidder man relativt tæt i sådan en bil, når der er flere passagerer med, og dels er det ofte ældre medborgere, der ikke har mulighed for at transportere sig selv, eller borgere, der har sygdom og skal på hospitalet. De vil typisk være mere sårbare, og derfor synes vi, det giver god mening at passe godt på dem”.

Sundhedsstyrelsen har siden 1. august anbefalet alle danskere at bruge mundbind i den kollektive trafik.

Gratis mundbind

KL og Danske Regioner forventer, at alle vil få tilbudt gratis mundbind til turen fra slutningen af denne uge. (uge 33).

Først publiceret: tirsdag 11. august 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:43

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.