"Min tro på, hvad vi kan i Danmark, er kun blevet større her, hvor vi gradvist er på vej ud af den akutte krisehåndtering af corona", sagde Mette Frederiksen blandt andet i sin 1. maj-tale.

Statsministeren: Vi vil passe på de sårbare og ældre

Coronavirus har spredt sig hurtigere end forventet. Nye restriktioner skal bringe smittetallet ned og undgå, at smitten spreder sig til plejehjemmene.

Senest opdateret: tirsdag 10. november 2020

Der bliver nu indført strammere restriktioner for at hindre yderligere smitte med coronavirus. De nye tiltag gælder for hele landet.

Det sker efter at antallet af smittede er vokset voldsomt de seneste uger. Smittespredningen nu er kritisk i over halvdelen af landets kommuner.

Slipper smitten først ind på plejehjemmene, har det fatale følger.

Palle Smed, direktør, Faglige Seniorer

Restriktionerne og de nye tiltag kommer også til at gælde for ældre- og plejesektoren, fremgik det pressemøde fredag i statsministeriet.

”Vi vil passe på de ældre og sårbare. Vi har alle sammen en forpligtelse til, at vi ikke bringer smitten videre,” lød det blandt andet fra statsminister Mette Frederiksen.

Få de seneste nyheder og råd til seniorer om corona

Gør som 160.000 andre seniorer.
Få vores gratis nyhedsbrev om corona, pension, tillæg og meget andet. Samtidig deltager du i konkurrencen om brunch for to

Tilmeld nyhedsbrevet her

De nye tiltag betyder, at retningslinjerne for brug af mundbind og visir i ældresektoren skærpes og der kommer øget fokus på at beskytte sårbare ældre. Og det glæder direktør i Faglige Seniorer, Palle Smed.

“Vi har hele tiden påpeget, at der skal være ekstra sikkerhed mod smitte for de allermest udsatte, som er de ældre på plejehjemmene. Uanset om tiltagene gør det mere besværligt for pårørende og ansatte. For slipper smitten først ind på plejehjemmene, har det fatale følger. Derfor er vi tilfredse med, at statsministeren og myndighederne har fokus på området,” siger Palle Smed.

Mundbind og visir hos ældre

Sundhedsmyndighederne har i den seneste tid set en stigning i smitten blandt sundhedspersonale på sygehuse og plejehjem og i smittetilfælde blandt beboere på plejehjem.

Derfor bliver der nu iværksat følgende initiativer:

Værnemidler i ældreplejen

Sundhedsstyrelsen udsender skærpede retningslinjer om brug af værnemidler (mundbind/visir) i sundhedsvæsenet og ældreplejen: sygehuse, praksissektoren, plejecentre med videre gældende for for personale, patienter og besøgende. Visse døgntilbud på det sociale områder, der bebos af særligt sårbare borgere, vil ligeledes være omfattet.

Besøgsrestriktioner

Desuden vil  Styrelsen for Patientsikkerhed i samarbejde med lokale myndigheder have øget fokus på at beskytte sårbare borgere på plejehjem, sociale botilbud, blandt andet ved udstedelse af påbud om besøgsrestriktioner og eventuelle forbud.

Mundbind hos lægen

Samtidig bliver der nu påbud om at bære mundbind eller visir ved besøg hos lægen.

Du kan læse hele kataloget med tiltag her.

Restriktioner for alle i Danmark

Fra lørdag 19. september og frem til 4. oktober er der følgende restriktioner gældende for hele landet:

  • Det er kun tilladt at forsamles 50 personer. Dog vil grænsen for arrangementer, hvor man sidder ned, vil være op til 500 personer. Det gælder for eksempel kultur – og sportsarrangementer.
  • Klokken 22 skal restauranter, barer og caféer lukke. Det gælder også private arrangementer.
  • Gæster og ansatte på restauranter skal bære mundbind eller visir, når man står eller går.
  • Private fester i hjemmene anbefales afsluttet klokken 22.
  • Der indføres skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.
  • Rejser med kollektiv trafik bør ske udenfor for myldretiden, hvis det er muligt.
  • Socialt samvær bør begrænses, og samvær bør omfatte færre mennesker.

Ups! We kunne ikke finde din formular.

Hvad mener du om nye restriktioner?

Hvad mener du om de nye tiltag, der skal bring smittetallet ned i Danmark? Kom med din uforbeholdne mening på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER

 

 

 

Først publiceret: fredag 18. september 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 10. november 2020 kl. 14:45

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.