Inge og Osmund har valgt at være alene juleaften: "Vi skal nok finde ud af at hygge os", lyder det. Privatfoto fra en nytårsaften.

Inge og Osmund holder sikker jul: Vi skulle have været 17- nu bliver vi to

Der var egentlig lagt op til den helt store familiejul hos Inge og Osmund, men corona-epidemiens udvikling har sat en stopper for planerne.

Senest opdateret: tirsdag 22. december 2020

Inge Beck-Hansen og hendes mand Osmund skulle holde jul med hele familien hjemme hos den ældste søn.

Men i år er det aflyst. På grund af corona.

“Vi er 17 med børn, børnebørn og oldebarn. Dertil kommer syv hunde og en kat, så vi er en ordentlig flok, når vi er sammen, og vi plejer at have det rigtig sjovt”, fortæller 74-årige Inge Beck-Hansen.

Den pensionerede socialrådgiver og hendes mand, Osmund har i stedet valgt at holde julen alene i deres byhus i Struer.

For selvom de ikke ser ret mange mennesker for tiden, vil de ikke tage nogle chancer.

“I stedet for den store familiejul, er vi inviteret hjem til vores datter og svigersøn, men der er rigtig mange smittede i Holstebro, hvor de bor, så vi har besluttet at blive hjemme juleaften. Vi er egentlig ikke pylrede, men man skal jo passe på, og vi overholder de restriktioner, der kommer”.

Søn bliver i København

Inge og Osmund havde glædet sig til at se hele familien samlet. Deres ældste søn – der bor med sin kone og børn i København – skulle have været hjemme og holde jul med resten af familien.

Men selvom der ikke er indført et rejseforbud, har de valgt at blive i København for en sikkerheds skyld.

Osmund havde ellers tilbudt at køre til København og hente dem i bilen, så de kunne slippe for at tage toget. Men i takt med at smittetallene stiger og der tales om at lukke Storebæltsbroen, er også den plan lagt på hylden.

“Selvom de bliver testet jævnligt, har de besluttet at blive i København, så de ikke risikerer at tage smitte med hjem. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er nu meget fornuftigt”, siger Inge.

Det skal nok blive en god jul

Selvom de må undvære børnebørn og fællessang om træet, skal Inge og Osmund nok få en god juleaften alligevel, mener de.

De har købt ind til en juleaften med både med and, flæskesteg, juletræ og det hele.

For selvom de kun er to, skal der ikke mangle noget. Julesangene er de dog blevet enige om at droppe.

“Når familien er samlet plejer vi at synge højt og falsk, og jo værre det lyder, jo sjovere er det. Vi kan heldigvis grine af os selv. Men i år sætter vi en cd på. Det bliver nu alligevel for tamt at gå om juletræet og synge julesange, når vi kun er to.”

“Men vi skal nok finde ud af at hygge os, så der er ingen grund til, at vi skal sidde og have ondt af os selv,” lyder det fra Inge.

Hvad gør du i julen?

Hvad er dine planer for julen? Holder du jul med familie/venner som sædvanlig, aflyser du eller sker du ned på antallet af gæster? Fortæl om det på Faglige Seniorers Facebook-side – KLIK HER.

Først publiceret: tirsdag 15. december 2020
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 22. december 2020 kl. 14:56

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.