Dronningen fejrer for anden gang sin fødselsdag uden balkonscene og hurraråb fra Amalienborg Slotsplads. (Billedet af majestæten er taget ved jagthytten i Trend. Foto: Kongehuset).

Tillykke: Dronning Margrethe fylder 81 år. Så anderledes fejrer hun fødselsdagen

Hele dagen i dag kan du gå ind på kongehusets hjemmeside og ønske dronningen tillykke med fødselsdagen.

Senest opdateret: mandag 19. april 2021

Igen i år er intet er som det plejer på dronningens fødselsdag 16.april.

Der er ingen dronning på balkonen på Amalienborg, og ingen børnehavebørn med flag og kongekroner, der råber hurra på slotspladsen, endsige fakkeltoptog ved Fredensborg Slot, som der før har været, når indbyggerne i Fredensborg har villet lykønske dronningen.

I stedet er dronningen hjemme helt privat på sit favorit-slottet, Fredensborg Slot i Nordsjælland, og ligesom den store, runde dag i 2020, så fejres 81-års fødselsdagen i år også under private former, som her både kan betyde frokost eller middag med familie eller venner.

Overholder corona-restriktioner

Selv om dronningen er blevet vaccineret for lang tid siden, så sørger både hun og hoffet omkring hende for at alle corona-restriktioner bliver nøje overholdt.

Så der bliver helt sikkert hverken mere end fem indendørs eller 10 udendørs, når dronningen bliver fejret i dag.

Dronningen ved nemlig godt, at mange danskere ser hende som et forbillede i denne svære corona-tid, som vi lever i.

Til gengæld er dronningen meget tæt med begge sine søstre, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, og de to søster er ofte helt diskret i Danmark og bor hos dronningen og holder hende med selskab i op til uger ad gangen.

Så en af de kongelige søstre kan sagtens være på Fredensborg Slot i disse dage for at fejre dronningen og nyde det danske forår.

80 års fødselsdagen

Da dronningen sidste år fyldte 80 år, blev dagen fejret meget anderledes end planlagt på grund af corona. Dronning Margrethe modtog digitale lykønskninger fra ind- og udland, blev fejret med fællessang, ligesom hun talte til befolkningen om aftenen på tv.

Et år senere er corona-situationen stadigvæk sådan, at dronningens fødselsdag må markeres anderledes, end hvad der er tradition for.

I stedet er det her på fødselsdagen muligt for alle danskere, at ønske majestæten tillykke med 81 års fødselsdagen online.

Der er nemlig oprettet en digital gratulationsliste på Kongehusets hjemmeside, hvor man kan sende gode ønsker og personlige hilsener til dronningen.

Hvis du vil sende dronningen en lykønskning, er linket til siden HER, 

Sig tillykke på Facebook

Du kan ønske Dronningen tillykke med de 81 år og give en virtuel fødselsdagsbuket på Faglige Seniorers Facebook-side.

Først publiceret: fredag 16. april 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 19. april 2021 kl. 10:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.