Flere og flere seniorer skifter den almindelige cykel ud med en elcykel.

Seniorer elsker elcykler. Men kommer alt for ofte til skade på dem

Man skal øve sig på sin nye elcykel et roligt sted, før man spurter ud i trafikken. Det er også en god ide at skifte cykelkurven ud med cykeltasker. Det giver en balance på elcyklen.

Senest opdateret: onsdag 21. april 2021

Flere og flere seniorer kører på elcykel. Det er en god og hurtig måde at komme omkring på. Og så er det miljøvenligt og sundt alternativ til at tage bilen. Men desværre er der også en stigning i antallet af seniorer på elcykel, fortæller Rådet for Sikker Trafik.

Rådet for Sikker Trafik kører lige nu kampagnen “Sikker på cykel – hele livet” rettet mod seniorer, der cykler. Og et af de ting, som Rådet for Sikker Trafik har særlig fokus på,  er de mange seniorer, der cykler på elcykel og alt for ofte kommer til skade på dem.

3 hurtige: Sådan forlænger du batteriets levetid

Med nogle ganske få huskeregler kan du forlænge levetiden på din elcykelss batteri:

  • Opbevar og oplad batteriet ved stuetemperatur
  • Oplad batteriet ofte – også efter korte ture
  • Undgå at køre batteriet helt fladt

Træn før du cykler i trafikken

Derfor er der nogle ting, man skal være opmærksom på, både når man køber en elcykel, og når man har en elcykel.

Hvis du overvejer at købe en elcykel, er det vigtigt, at du bliver fortrolig med den og træner på et sikkert sted, inden du cykler ud i trafikken.
Undersøg, om du kan køre sikkert på en elcykel. Hvis en almindelig cykel giver problemer med for eksempel balancen, kan en elcykel forværre problemet.
Du kan også hurtigt blive “fartblind”, når du har vænnet dig til elcyklen. Det er derfor vigtigt, du er opmærksom på andre og sætter farten ned, når du nærmer dig et kryds. Husk at andre i trafikken meget nemt kan komme til at undervurdere din fart.

Kampagne for seniorer: Sikker på cykel hele livet

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har i disse uger fokus på seniorer på cykelstien.

Der er flere og flere seniorer, der cykler. 7 ud af 10 faktisk. Så det er rigtig fint for både miljøet og motionen. Desværre stiger antallet af cykeluheld, hvor seniorer er indblandet også, og det er årsagen til kampagnen ”Sikker på cykel – hele livet”.

HER er link til Rådet for Sikker Trafik og TrygFondens kampagne, hvis du vil læse mere om hvordan du kan cykle mere sikkert.

Motoren i midten

Det er meget vigtigt, at du prøver flere forskellige elcykler før du beslutter dig. Der kan være stor forskel på elcykler.

Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at seniorer vælger en elcykel med en centermotor. Altså hvor motoren sidder ved kraken i midten af cyklen. dens køreegenskaber minder mest om en almindelig cykel og er nemmest at køre på.

Dernæst skal du blive fortrolig med at cykle på din nye elcykel, før du begiver dig ud i trafikken.
Find et rolig sted, hvor du kan øve dig og bliver fortrolig med hvordan det er at cykle på en elcykel. Ikke mindst hvor hurtigt du egentlig cykler på en elcykel. Husk at du kører hurtigere på en elcykel end de andre i trafikken.
Og så selvfølgelig: Husk cykelhjelmen!

Tasker bedre end kurv

Skal du have tasker og varer med på din elcykel, så er cykeltasker meget bedre end en cykelkurv. Jo mere vægt du har foran på cyklen, jo sværere bliver det nemlig at holde balancen.
Det er derfor en god idé at have cykeltasker bagpå cyklen i stedet for at anvende cykelkurven foran – specielt hvis du i forvejen er udfordret på din balance. Hvis du har cykelkurv på din cykel, så brug den kun til lette ting.

Først publiceret: onsdag 21. april 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 21. april 2021 kl. 20:03

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.