Torben Lendager optræder stadig i dag sammen med gruppen Roosters.

Tillykke: Torben Lendager fra The Walkers fylder 70 år

70'ernes største danske pigeidol, Torben Lendager, har sunget lige siden sin pure ungdom, og han er stadig aktiv på landevejen med bandet Roosters. Læs om hans lange karriere og se videoen med Torben Lendagers mest populære sang; Sha La La La La.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

I dag fylder 70’erne største danske musikidol, Torben Lendager, 70 år.

Torben Lendager stod i spidsen for datidens store danske glamrock-band, The Walkers, som gennem 70’erne leverede store hits som “Marry Me”, “Sunshine”, “Fire”, “Little Kitty”, “Striptease” og “Forever together”.

“Sha-la-la-la-la” fra 1974 var og blev dog gruppens største hit (se den ikoniske video nederst i artiklen, red.) og den blev som stort set alle gruppens sange skrevet af Torben Lendager og trommeslageren Poul Dehnhardt.

Skolerpigernes idol

The Walkers bestod af Torben Lendager, Poul Dehnhardt, Jan Kanstrup Hansen og Gert Michelsen, og de turnerede konstant Danmark tyndt i de år, hvor piger ikke kunne have deres krølle- og glattejern i fred fra kæresten.

Torben Lendager i begyndelsen af 1970’erne, hvor han var et kæmpeidol herhjemme.

Under gruppens storhedstid i begyndelsen af 1970’erne blev især Lendager et stort idol for skolepiger.  Ofte var hans hjem under belejring af håbefulde unge piger, og han måtte have bodyguards både foran og bagved scenen for ikke at blive overfaldet af de vilde pige-fans.

Skrev “Kære lille mormor”

Gruppen opløstes, da glam rock-perioden ebbede ud i 1977, dog forsatte Torben Lendager i musikbranchen og har skrevet en række dansktop- samt Melodi Grand Prix sange sidenhen.

For eksempel  “Kære lille mormor”, som Richard Ragnvald fik et kæmpehit med samt “Hallo, Hallo”,  som Torben Lendager skrev til sangerinden Lonnie Devantier, og som hun vandt det danske Melodi Grand prix med i 1990.

The Walkers gendannedes kort i 2009 blot med Torben Lendager og Poul Dehnhardt til en 40. års jubilæums party tour i 2009.

Syg af lungekræft

Torben Lendager har virkelig oplevet det hele i sin karriere som musiker og sangskriver. Fest, berømmelse, idoldyrkelse, piger, alkohol, anerkendelse, masser af penge, hitmager, alvorlig sygdom, kærlighed, skilsmisse… og en karriere, der trods store og- og nedture har varet fra den tidligste ungdom og frem til i dag.

I de seneste år er Torben kommet sig mirakuløst over en lungecancer i begge lunger. Han synger stadigvæk og var blandt andet med i Dansk Slager Parade i 2017 med tætpakkede job igennem en hel måned.

Torben Lendager har to børn, Casper og Ditte, med sin første kone, Susanne, som han mødte under den hektiske idoltid i 1970’erne.

På videoen fra 1974 synger Torben Lendager sammen med resten af The Walkers der største hit, “Sha La La La La”. Gruppen er iført de udringede kostumer, som de typisk bar under koncerterne.

Først publiceret: fredag 23. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:54

Emner: