Sten og Inge Hegeler var Danmarksberømt sexologer i 60'erne og 70'erne.

Kendt sex-guru fylder 98 år

60'ernes og 70'ernes berømte sexolog, Sten Hegeler, fylder 98 år i dag, og han har stadig sin psykologpraktisk på 71. år.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

”Kære venner. Meget mod min vilje er jeg gået i forvejen. Håber inderligt, at vi ses igen. Kærlig hilsen Sten”.

Den legendariske sexolog, Sten Hegeler, har i en alder af nu 98 år, stadig sin psykolog-praksis på Frederiksberg Alle på Frederiksberg. Da han fyldte 96 år, fortalte han, at teksten til gravstenen lå klar. Og det med en tekst, der er helt i tråd med hans altid fandenivoldske natur

I dag fylder Sten Hegeler 98 år, og gravstenen er heldigvis ikke bestilt endnu.

Kærlighedens ABZ

Inge og Sten Hegelers bog, Kærlighedens ABZ, som blev berømt ud over Danmarks grænser.

I 1961 udgav han bogen Kærlighedens ABZ sammen med sin daværende kone, Inge.

Den ændrede den måde, vi taler om sex på, og nåede langt ud over Danmarks grænser. Op gennem 1960’erne og 1970’erne var Sten og Inge, der også var psykolog, desuden redaktører på en meget populær brevkasse på Ekstra Bladet. En brevkasse, der i sin storhedsperiode modtog op til 1000 breve med spørgsmål om ugen.

Sten Hegeler blevet gift med Mei-Mei Mortensen efter ægteskabet med Inge Hegeler, og har nu været gift med hende i over 35 år uden nogensinde at bo sammen med Mei-Mei.

I et interview sagde han for et par år siden:

“Savnet er jo ganske stimulerende for et forhold. Det er jo derfor, min kone og jeg bor hver for sig. Hver onsdag glæder jeg mig til at se hende, og hver mandag glæder jeg mig til at have et par dage for mig selv.”

Fra 1973 til 1979 var Sten Hegeler redaktør af Forbrugerrådets blad Tænk, og så er han i øvrigt søn af den berømte dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser, Poul Henningsen.

Først publiceret: onsdag 28. april 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:49

Se, hvad vi ellers skriver om:

  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.