Italien er blandt danskernes favoritrejsemål, og nu er landet sammen med Tyskland blevet "gult" på Udenrigsministeriets verdenskort, og dermed sikker at rejse til.

Nu er det sikkert at rejse til vores favorit-rejsemål

Rejser til to af danskernes favorit feriedestinationer - Tyskland og Italien - frarådes ikke længere af udenrigsministeriet. Landene skifter fra orange til gul.

Senest opdateret: onsdag 16. juni 2021

Tyskland og Italien har de sidste mange år ligget i top fem over de rejsemål, danskerne rejser mest til – ofte som nummer to og tre (Spanien er nr. 1, red.), men nu er både Tyskland og Italien skiftet til gul på Udenrigsministerierets verdenskort. Det betyder, at du nu kan holde ferie på dine favoritrejsemål i Italien og Tyskland igen.

At de to lande nu også er gule, betyder, at du nu “skal være opmærksom på din personlige sikkerhed og holde dig opdateret”. Det skriver Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning, der er blevet opdateret fredag eftermiddag, og farveændringer gælder fra lørdag 5. juni kl.16.

Rwanda er også blevet gul

Rejser til Østrig, Slovakiet og Rwanda frarådes heller ikke længere.

I rejsevejledningen tager Udenrigsministeriet ikke kun højde for smittetallene i et pågældende land. Det kigger også på rejserestriktioner for danskere, der vil rejse til landet.

Når et land er gult, vil der altså i udgangspunkt ikke være karantænekrav ved indrejse.

Det oplyser Udenrigsministeriet, men understreger, at man alligevel skal holde sig opdateret på de enkelte landes regler i forbindelse med rejse, da restriktionerne kan skifte med kort varsel.

Finland er stadig orange

Et eksempel på det er Finland. Landet har lave smittetal, men Udenrigsministeriet fraråder forsat alle rejser til landet på grund af skrappe indrejserestriktioner.

Rejsevejledningen ændres også for visse regioner i europæiske lande. Det er Peloponnes i Grækenland, Jadranska Hrvatska i Kroatien og ZUG og Ticino i Schweiz.

Også Ceuta, en lille spansk enklave i det nordafrikanske land Marokko. Der ligger lige over for Spanien, skifter også fra orange til gul.

Ændringen af rejsevejledningen betyder også, at rejsende fra de pågældende lande og regioner nu kan rejse til Danmark uden at skulle i karantæne.

Se Udenrigsministeriets verdenskort HER, der angiver hvor det er sikkert at rejse til, og den seneste pressemeddelelse, hvor Tyskland og Italien skifter til gul HER

/ritzau/

Først publiceret: fredag 4. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret onsdag 16. juni 2021 kl. 11:16