Husker du Mikkel og Kasper, der mistede begge deres forældre? Sådan har de det i dag hos deres bedsteforældre. Foto: TV Midtvest.

Connie og Jørgen adopterede deres børnebørn: Sådan gik det

-Vi er forældre på fuldtid, det er helt sikkert, fortæller 71-årige Connie og 75-årige Jørgen fra Viborg, hvis pensionisttilværelse ændrede sig fuldstændig i 2011, da børnenes forældre døde.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

De to små brødre, Mikkel og Kasper, sænkede selv urnen med deres mor ned i jorden i 2011. Foto: TV Midtvest.

Mange kan sikkert huske den midtjyske tragedie, da de to små drenge, Mikkel på 7 år, og Kasper på 4 år, mistede først deres far til kræft i 2010, og året efter deres mor i en trafikulykke.

Forleden medvirkede de to nu store teenagedrenge i et indslag på TV MidtVest sammen med deres bedsteforældre, Connie, 71, og Jørgen, 75.

Her fortalte bedsteforældrene om hvordan deres pensionistliv ændrede sig 100%, da de valgte at adoptere de to drenge, og pludselig gik fra at være bedsteforældre til at være forældre igen på fuld tid.

Anledningen til indslaget i TV Midtvest er, at kun 4% af anbragte børn kommer videre til en slægtning. Men det skete heldigvis for de to små drenge fra Viborg, og det er endt som en rigtig god historie.

Fik kun 10 år uden børn

Connie var 61 år og arbejdede stadig som pædagog, mens Jørgen var fyldt 65 år og var netop gået på pension, da bilulykken skete. De havde haft 10 år uden børn boende hjemme, før børnebørnene Kasper og Mikkel flyttede ind til dem, da de blev udskrevet fra hospitalet.

Drengene sad nemlig på bagsæde i moderens bil, da en modkørende bil kørte over i deres bane, og slog moderen ihjel og kvæstede de to drenge hårdt.

-Vi er forældre nu hele tiden. Det er sikkert, fortæller Connie. Foto: TV Midtvest.

-Nu er vi jo forældre hele tiden, så vi har fået et fuldstændigt anderledes liv end vi har planlagt, fortæller Connie Krarup i programmet, og tager det også med lidt humor, da hun tilføjer: “Vi får jo egentlig dobbelt, for vi kommer både til forældrearrangementer og til bedsteforældrearrangementer”.

Teenagere i huset

Selv om det er endt godt for de to små drenge og deres seje bedsteforældre, så røber både Connie og Jørgen også, at der ikke er lutter lagkage hver dag med to teenagedrenge i huset.

– På et tidspunkt var der noget, som Mikkel og jeg ikke var enige om, og så græd han lidt og sagde: “I er ikke nær så søde nu, som dengang mor hun var her”. Og nej, det er vi ikke. For dengang var vi jo bare bedsteforældre”.

Både Connie og Jørgen følger tæt med i deres børnebørns hverdag til fodbold, efterskole og lektier. Og de er fast besluttet på at være en del af Mikkel og Kaspers liv mange år frem i tiden, så de gør også en stor indsats for forsat at være sunde og raske.

-Vi skal være her, når drengene er færdige med skolen og deres uddannelse. Det er vi fast besluttet på, siger hun i TV-indslaget.

HER kan du se det rørende indslag på TV Midtvest.

Først publiceret: søndag 6. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 08:59

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.