Lomme- og tasketyve er tilbage efter corona og er klar at lette dig for værdier. Vær derfor ekstra opmærksom.

Advarsel: Nu er lommetyvene tilbage

Genåbningen af Danmark har medført en voldsom stigning i lommetyverier, viser nye tal fra Topdanmark. Antallet af lommetyverier er nu det højeste siden corona-pandemien brød ud sidste forår.

Senest opdateret: fredag 11. juni 2021

Med genåbningen af blandt andet barer og restauranter er der for alvor kommet gang i bylivet i Danmark igen. Det betyder, at lommetyve nu igen har fået gode arbejdsvilkår, og det kan ses i tallene for anmeldte lommetyverier.

I april og maj 2021 er antallet af tyverier med end fordoblet sammenlignet med sidste forår under nedlukningen, viser nye tal fra Topdanmark.

Alene i maj har forsikringsselskabet registeret over 230 lommetyverier – det højeste antal siden corona-pandemien kom til Danmark.

“Vi har set en meget markant stigning i antallet af lommetyverier de seneste måneder. Mange skal nok lige vænne sig til at være ude blandt andre mennesker igen, og huske at man skal passe på sine ting, når man er uden for hjemmet”, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Sådan gør du det svært for lommetyven

Vær ekstra opmærksom, når du er på steder med mange mennesker

Hold øje med dine ting, når du har dem liggende på for eksempel et cafébord

Tag jævnligt back-up af din telefon. Er uheldet ude, mister du ikke alle dine billeder, kontakter og sms'er

Gem pung, telefon og nøgler i en lukket lomme og ikke i baglommen

Undgå at have mange penge i din taske eller pung

Hold altid hånden for, når du indtaster din kode ved hæveautomater

Den markante stigning de seneste måneder betyder, at antallet af lommetyverier nu er tilbage på samme niveau, som før corona-pandemien.

Tyve går efter punge og elektronik

Topdanmark skadestatistik viser, at lommetyvene særligt går efter to ting: Punge og dyr elektronik.

“Det foretrukne mål for lommetyve er ens pung med kontanter og betalingskort, hvor tyven måske har afluret koden. Ellers går lommetyvene målrettet efter let omsættelige ting, hvor dyre mobiltelefoner det, der bliver stjålet mest”, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Forventer flere indbrud i private hjem

I modsætning til lommetyverier ligger antallet af indbrud fortsat lavere end før corona, viser Topdanmarks indbrudstal. Men forsikringsselskabet forventer en stigning de kommende måneder.

“I takt med at stadig flere komme tilbage på arbejdspladserne og lader huset stå tomt i dagtimerne, forventer vi også flere indbrud i folks private hjem”, siger Rasmus Ruby-Johansen.

Først publiceret: lørdag 12. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 11. juni 2021 kl. 11:28

Emner: