SE og HØR forside lily weiding morten grunwald

Lily Weiding er død 96 år gammel, skriver SE og HØR. Foto: faksimile SE og HØR.

Lilly Weiding vil begraves med Morten Grunwald

Morten Grunwalds enke, Lily Weiding, døde i går, 96 år gammel. Det er tre år siden hun mistede sin mand gennem 53 år, og dengang var hun selv forhindret i at deltage i sin mands begravelse på grund af sygdom.

Senest opdateret: fredag 25. juni 2021

Skuespillerinden Lily Weiding er død 96 år gammel. Hun overlevede sin mand gennem 53 år, Morten Grunwald, med blot tre år.

Da hele Danmarks “Benny” fra Olsen-Banden, blev begravet fra Vedbæk Kirke 27.november 2018, var hans hustru Lily Weiding, der dengang var 93 år, syg med feber, og hun blev kraftigt frarådet at deltage i Morten Grunwalds begravelse, fordi det var en bidende kold og blæsende dag. Det var ingen tvivl om, at det var en stor sorg hos Lily Weiding, men nu skal de være sammen i døden. Det havde parret nemlig allerede bestemt før Morten Grunwalds død.

Ægteparret havde nemlig aftalt, at de ville begraves sammen i De Ukendtes Græsplæne på Vedbæk Kirkegård og uden sten. Sådan blev det med Morten Grunwald, og der er ingen tvivl om, at det er Lily Weidings ønske at blive stedt til hvile på samme måde.

Enke tre gange

Lily Weiding var en af sin tids allerstørste skuespillere, der har optrådt på teatre overalt i Danmark. Hun debuterede allerede som 17-årig på Frederiksberg Teater med rollen som Emily i ‘Vor by’. Hun endte derfor ud med at have en 65 år lang karrierer på de skrå brædder, efter hun pensionerede sig selv som 83-årig.

Lily Weiding blev enke tre gange: I 1953 døde Sigfred Johansen fra hende og i 1962 Mogens Wieth med hvem hun fik døtrene Xenia og Julie Wieth, der også er uddannede skuespillere. I 1965 dannede hun så par med Morten Grunwald, og tre år senere fik de sammen datteren, Tanja Grunwald, og i 1980 blev parret gift.

Morten Grunwald døde 83 år gammel i 2018 på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup af lungekræft, og året efter afslørede Lily Weiding en bronzebuste af ham på teatret Østre Gasværk, et teater han pustede liv i og gjorde til en mastodont i dansk teaterverden i 1980’erne.

“Jeg har det faktisk godt. Man lærer at leve med savnet – vi var jo sammen i 53 år”, fortalte Lily Weiding ved lejlighed til Billed-Bladet

Lever videre i børn og børnebørn

Selv om Morten Grunwald var et kendt ansigt i hele landet, bliver hans sidste hvilested mere anonymt, fortalte han til BT et par år før sin død.

“Jeg skal i de ukendtes græsplæne. Jeg lever videre i mine børn og børnebørn. Hverken min kone eller jeg skal have en gravsten”

På Instagram har Lily Weiding og Morten Grunwalds datter lagt et smukt sort/hvidt billede af sin mor op med teksten: ❤️❤️❤️tak for dig og alt du gjorde for mig ……..og tak fordi jeg kunne holde dig i hånden i går da du tog herfra , du tog en beslutning og fulgte den sejt til det sidste . Vil altid bære dig i mit hjerte

Først publiceret: onsdag 16. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 25. juni 2021 kl. 12:32