Kvinde stol podcast mobil høretelefoner

DR har netop udsendt seks spændende historier, som du helt gratis kan lytte til i sommer.

Kom i gang med podcast: hør 6 spændende historier

Er du ikke kommet i gang med at lytte til podcast? Måske skal det være sommerens projekt at høre gode historier i høretelefonerne. DR har netop udsendt seks rigtig gode podcast, som virkelig er værd at lytte til.

Senest opdateret: fredag 25. juni 2021

TV-værten Adrian Hughes’ mor efterlod for nogle år siden et svidende bittert afskedsbrev til ham og hans 4 brødre. I detaljer udpenslede hun hvor skuffet hun var over dem, bortset fra den yngste søn, Adrian selv.

I en ny podcast-serie “I Mors Afskedsbrev” går Adrian på opdagelse i sin mors både glamourøse og tragiske forhistorie for at finde ud af, hvorfor hun blev så hårrejsende iskold en person, som hun blev. Opdagelsesrejsen byder bl.a. på hemmelige adoptioner, falskje graviditeter, hastebryllupper og sære dødsfald i tidens mest luksuriøse omgivelser. Fortællingen er lige dele Matador, Dallas og Citizen Kane.

Hvis ikke det lyder som en spændende historie?!!

Adrian Hughes nye podcast-serie på seks afsnit har vakt stor opsigt, og rigtig mange lytter til hans fortælling i høretelefoner i disse uger.

Adrian Hughes historie er kun en ud af seks historier, som DR Lyd har lagt ud i deres podcast-univers, og de er alle værd at lytte med på. De er ganske gratis, for du har allerede betalt for dem via din licens! Så hvorfor ikke lytte med

Sommerens projekt

Er du ikke kommet i gang med at lytte til podcast? Postcastmediet har taget hele verden med storm de sidste par år, og alle stedet i hverdagen ser man unge og midaldrende gå rundt med høretelefoner på og lytte til podcast. Men desværre har ikke særlig mange seniorer endnu kastet sig over podcastens lydunivers.

Måske skal det være sommerens projekt at lære at lytte til podcast? Der venter i hvert fald mange, mange spændende timers lytning forude, hvis du sætte høretelefonerne i mobilen og kaster dig ud i podcast-universet.

Podcast er også en rigtig god løsning, hvis bogstaverne i bøgerne og aviserne efterhånden er blevet lidt for små!

Hvad er podcast?

En podcast er en lydoplevelse i form af f.eks. et radioprogram, en lydbog eller drama-fortælling, du kan lytte til — lige når du har lyst.

Du kan lytte til podcasts fra din smartphone, computer eller tablet. Det eneste det kræver er, at du har et program til at afspille podcasts, og måske et par høretelefoner. Podcastprogrammerne findes i mange forskellige udgaver – nogle programmer er gratis, andre koster penge. Du kan hente programmerne ned fra internettet eller fra app-store. Og DR’s er altså gratis.

Næsten alle podcast kan du finde på alle podcast-apps, og nogle på hjemmesiderne også. Nogle podcast kræver dog betaling, men gratis-universet er enormt, så det er bare at dykke ned i det, hvis du ikke vil betale for historierne.

Du kan læse mere om hvordan du kommer i gang med at lytte til podcast i linket herunder: “Kom godt i gang med at høre podcast” – og ellers er der jo altid det gode gamle råd: Spørg et barnebarn eller et ungt menneske i din opgang. De kan med 100% sikkerhed hjælpe.

 

Lyden af DR’s sommerpodcast

“Fællesnævneren for sommerpakken er et fokus på, hvad vi kommer fra og hvordan det påvirker os til at være den, vi er i dag. Ambitionen er at give noget godt til ørerne, men også til hovedet, til maven eller til smilebåndet. Sommerferien er for mange luksustid, hvor man har tid til at fordybe sig i historier og reflektere over de indtryk, man får, og her giver podcastserierne hver især noget til eftertanke, fortæller Tine Godsk Hansen, der er podcastredaktør i DR Medier.

De seks sommerpodcast fra DR Lyd er:

  • I “Mors brev” deler Adrian Hughes historien om sin mor, der på sit dødsleje svinede sine børn til
  • I “Kapret” lytter Emil Erichsen til sin vens oplevelse som gidsel hos somaliske pirater
  • I “Mænd der knækker” dykker Abdel Aziz Mahmoud ned i følelserne, når mænd knækker
  • I ’Hvem er Jada’ fortæller Jada i selskab med vært Pelle Peter Jencel om sin karrieres rejse
  • I ’Generationen’ går Babak Vakili, der er opvokset som andengenerationsindvandrer i 00’ernes Danmark, på jagt efter, hvad der egentlig formede hans identitet
  • I ’Sig noget sjovt – historien om dansk stand-up’ bliver vi introduceret for historierne bag de største, danske stand-up’ere og deres personlige historier

 HER kan du finde DR’s sommerpodcast

Først publiceret: lørdag 26. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 25. juni 2021 kl. 13:18

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.