Kender du dronningens 8 børnebørn? Gæt hvem der er hvem

Senest opdateret: fredag 25. juni 2021

I England tæller dronning Elizabeths nærmeste familie flere snese, ikke mindst fordi den 95 årige monark har fire børn, og de har skænket hende mange børnebørn og nu også en hel del oldebørn. Herhjemme har vores egen dronning Margrethe to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim, som hver især har fået fire børn. Så otte børnebørn kan vores dronning bryste sig se af.

Men kender du alle dronningens børnebørn og ved du hvordan de otte prinser og prinsesser ser ud? Vi har lavet en lille royal sommerquiz om dronningens børnebørn. Svarene finder du i bunden af artiklen.

God fornøjelse!

A: Den ny-dimitterede student skal selvfølgelig først. 18 år gammel og en rigtig hjerteknuser. Lige om lidt skal han i gang med en løjtnantuddannelse, og så bliver han da ikke til at stå for i uniform.
B: En 9-årig grinebider, der gør løs på livets mange udfordringer med oprejst pande. Og så er hun sin fars eneste datter. Måske derfor hun kan sno om ham sin finger.
C: Ingen undgår at lægge mærke til denne lille 10-årige prinsesse, hvis hun er i selskabet. Hun er aktiv, sød og altid fyldt med energi, så hendes mor har altid et øje på hende.
D: Den unge mand på 15 år er netop blevet konfirmeret med lidt forsinkelse på grund af corona. Han trives godt med sine mange søskende, og er måske sin majestætiske farmors favorit blandt børnebørnene. Han er i hvert fald den som ser mest til hende.

 

E: Denne kønne 21-årige er forlængst flyttet hjemmefra og har fået fast kæreste. Han studerer på CBS, og supplerer sin SU med lidt modelarbejde i udlandet.
F: Denne kønne 10-årige gut kan iblandt stå lidt i skyggen af sin jævnaldrende søster. I Grønland har han fået sit eget navn.
G: Denne 14 årige prinsesse blev berømt for at sætte sin mor på plads med ordene “Altså, er du helt blæst?!” for nyligt. Hun deler sin mors kærlighed til heste, men ellers er hun en helt normal teenager, der går i byen med sin veninder.
H: Denne følsomme unge dreng er netop fyldt 12 år, og han er virkelig arvet sin mors smukke træk, og så taler han foruden dansk også sin farfars og mors modersmål til perfektion.

Hvem er hvem?

Her er løsning på hvem der er hvem af dronningens otte børnebørn:

A er prins Joachim og hans eks-kone, grevinde Alexandras næstældste søn, prins Felix

B er Prins Joachim og prinsesse Maries fælles datter, prinsesse Athena

C er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys yngste datter, tvillingen prinsessen Josephine

D er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn, prins Christian, som derfor engang med tiden skal arve den danske trone efter sin farmor og far

E er dronningens ældste barnebarn af prins Joachim og hans eks-kone, grevinde Alexandra, prins Nickolai

F er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys yngste søn, tvillingen prins Vincent (som også hedder Minik til mellemnavn)

G er kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste datter, prinsesse Isabella

H er prins Joachim og prinsesse Maries ældste fælles søn, prins Henrik

Prins Joachim med sin hustru, prinsesse Marie, og hans fire børn.
Kronprinsparret og deres fire børn.
Dronning Margrethe og hendes otte børnebørn.

Kilde og fotos: Det Danske Kongehus.

Først publiceret: søndag 27. juni 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 25. juni 2021 kl. 17:30

Se, hvad vi ellers skriver om:

og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.