Kulturminister Joy Mogensen (S) er gravid og skal føde ved årsskiftet.

Kulturminister Joy Mogensen er gravid

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen er forhindret i at deltage i OL: Hun er gravid.

Senest opdateret: mandag 12. juli 2021

Det bliver ikke kulturminister Joy Mogensen, der kommer til at støtte de danske atleter ved sommerens OL i Tokyo.

Det skyldes, at hun er gravid.

Kulturministeren er på grund graviditeten ikke vaccineret. Sundhedsstyrelsens vurderer, at gravide er i risiko for et sværere forløb med Covid-19.

Joy Mogensen har derfor måttet melde fra til den planlagte deltagelse ved OL i Tokyo. Bortset fra at graviditeten begrænser ministerens rejseaktivitet, har graviditeten ikke indflydelse på kulturministerens arbejde.

Har længe ønsket at blive gravid

”Jeg er selvfølgelig lykkelig for at være gravid. Det er et ønske, jeg har haft længe,” fortæller Joy Mogensen.

“Jeg er ked af, at det betyder, at jeg ikke kan overvære de danske atleters præstationer til OL i Tokyo. Vi har gjort alt, hvad vi kunne igennem Coronakrisen for at hjælpe de danske atleter til at kunne deltage i dette udskudte OL. Derfor ærgrer det mig, at jeg ikke kan følge arbejdet mod OL til dørs og repræsentere regeringen med Dannebrog på tribunen,” lyder det fra kulturministeren.

Hun oplyser, at hun vil passe jobbet som minister frem til det tidspunkt, hvor hun skal gå gå på barsel.

“Til den tid vil mine opgaver blive varetaget af den person, statsministeren udpeger. Regeringen er et hold, og min graviditet vil selvfølgelig ikke have indflydelse på regeringens prioriteter på kultur- og kirkeområdet.”

Gravid ved kunstig befrugtning

Joy Mogensen oplyser, at graviditeten er et privat anliggende.

Som det var tilfældet med hendes første graviditet, er der tale om graviditet ved kunstig befrugtning, og hun venter barnet som enlig. Ministeren har termin ved årsskiftet.

Mistede sit første barn

Joy Mogensen mistede tragisk sit første barn i 2019 under graviditeten en måned før termin.

“Jeg glemmer aldrig den 2. oktober 2019. Den dag fik jeg at vide, at min endnu ikke fødte datter, Sarah, var død. Mindre end en måned inden termin. Uden at der havde været et eneste tegn på, at noget var ved at gå galt. Uden at der var noget, nogen kunne gøre. Jeg blev helt tom,” har hun tidligere i Kristeligt Dagblad beskrevet den ulykkelige hændelse.

Først publiceret: mandag 12. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 12. juli 2021 kl. 11:25

Emner: