Over hele landet mangler der vikarer i ældreplejen. I Solrød opfordres pensionister til at melde sig.

Kommune vil ansætte pensionister på plejehjem

Mangel på ferieafløsere i ældreplejen får kommune til at tage usædvanligt initiativ.

Senest opdateret: fredag 8. oktober 2021

Der mangler ferieafløsere på plejehjem og i ældreplejen for de medarbejdere, der lige nu holder ferie.

Færre på job har fået flere kommuner til at skære ned på hjælpen til de ældre.

Det gælder også i Solrød Kommune nord for Køge, der i sommerferieperioden mangler medarbejdere i den kommunale hjemmepleje og på det lokale plejecenter Christians Have.

Meld jer som ferieafløsere

Men nu er kommunen kommet med et usædvanligt initiativ.

I et opslag opfordrer kommunen folkepensionister og efterlønnere til at tage job i ældreplejen.

”Hvis der sidder nogle pensionister eller efterlønnere, som gerne vil melde sig som ferieafløsere, så vil vi meget gerne høre fra dem”, skriver kommunen på sin hjemmeside.

”Vi har aldrig stået i en lignende situation før. Det har været enormt svært at rekruttere blandt de grupper af for eksempel studerende og ledige ufaglærte, som vi plejer at have som ferieafløsere,” siger Solrød Kommunes direktør, Dorte Saabye.

I opråbet beder kommunen også frivillige om at hjælpe med aktiviteter som for eksempel bus- og gåture, så personalet kan frigøres til andre opgaver.

Pleje er skåret ned

Manglen på vikarer betyder, at de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen i nogle tilfælde ikke får redt seng eller at får gjort rent så ofte, eller at der er færre besøg fra hjemmeplejen

Samtidig kan omsorgsbesøg blive erstattet af telefonopkald, og på plejecenter Christians Have vil der i perioder blive købt mad udefra i stedet for, at personalet skal bruger tid på at kokkerere hjemmelavet mad, oplyser kommunen.

Efterlysningen efter ferieafløsere har hidtil kun resulteret i tre ansøgninger – heraf var den ene fra en 15-årig pige. Ingen var efterlønnere eller pensionister.

Hvad mener du?

Er det godt eller skidt, når kommuner vil ansætte pensionister og efterlønnere som vikarer i ældreplejen? Din mening er velkommen på Faglige Seniorers Facebook-side.

 

Først publiceret: fredag 16. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret fredag 8. oktober 2021 kl. 16:37

Se, hvad vi ellers skriver om:

, , og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.