Det er supervigtigt at have dette kort med dig, når ud rejser i udlandet. Det gælder også smutturen over grænsen en enkelt dag.

Skal du til udlandet? Husk dette plastikkort

Det er ikke alle kort og pas, der er elektroniske. Det gælder blandt andet det blå EU-sygesikringskort, som er vigtig at huske, når du rejser til udlandet.

Senest opdateret: torsdag 15. juli 2021

Er du på vej ud af landet med din kuffert og har husket mobilen, så må du ikke glemme det blå EU-sygesikringskort.

Kortet er endnu ikke elektronisk, men findes udelukkende som plastikkort.

Det er supervigtigt at have med i din pung eller i baglommen. Det gælder også smutturen over grænsen en enkelt dag.

EU-sygesikringskortet giver i alle EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein, Schweiz og Storbritannien ret til at få dækket offentlige udgifter til nødvendig behandling under ens ferie.

“EU-sygesikringskortet er endnu ikke elektronisk, og derfor skal man huske at have det blå plastikkort på sig, så man kan vise det, hvis man får behov for behandling på sin ferie,” siger Mikkel Friberg, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Husk rejseforsikring

EU-sygesikringskortet kan dække udgifter til behandling, når man henvender sig ved sygehuse, klinikker og hos sundhedspersoner, der har en aftale med landets offentlige sygesikring.

Kortet er ikke en erstatning for en rejseforsikring, og man kan ikke forvente at få dækket alle udgifter i tilfælde af sygdom på en ferie.

Vær opmærksom på, at man ikke kan få dækket udgifter til privat behandling eller hjemtransport i tilfælde af sygdom eller død.

”Vil man minimere risikoen for udgifter, skal man derfor tegne en privat rejseforsikring til at dække udgifter i tilfælde, hvor det blå kort ikke dækker”, lyder det fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Først publiceret: fredag 16. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 15. juli 2021 kl. 12:14

Se, hvad vi ellers skriver om:

, og
  • Gå ikke glip af nyheder fra Faglig Seniorer

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.