For første gang siden prins Joachim flyttede til Paris i 2019, tager dronningen ned og besøger ham og hans familie. Foto: Kongehuset.

Dronningen skal besøge prins Joachim i Paris

Det er første gang dronningen besøger sin yngste søn, siden prins Joachim og hans familie flyttede til Frankrig i sommeren 2019, og siden Joachim fik en blodprop i hjernen sidste sommer.

Senest opdateret: torsdag 22. juli 2021

Dronning Margrethe rejser i løbet af sommeren til Paris for at besøge sin yngste søn, prins Joachim på 52 år.

Dette er en nyhed, fordi dronningen ikke har besøgt sin søn, siden prins Joachim og familien flyttede til Frankrig i sommeren 2019, og siden Joachim fik en blodprop i hjernen i sommeren 2020.

Sjældne familiebesøg

Nyheden om besøget kom på pressemødet efter besøget på Færøerne. Her fortalte dronning Margrethe, at hun inden sommeren er ovre, tænker at rejse et par dage Frankrig for at besøge sin yngste søn, prins Joachim og hans hustru, prinsesse Marie og sine to yngste børnebørn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Endnu kunne den 81-årige dronning dog ikke sætte datoer på besøget. “Det hele er sådan lidt løst endnu”, var ordene, der faldt.

Den kongelige familie er kendt for ikke at sidde lårene af hinanden. Der kan ofte gå lang tid mellem dronningen ser sine sønner og deres familie privat, og når det sker, så er det tit kun i et par timer ad gangen.

Til gengæld ser dronningen sine søstre, eks-dronning Anne-Marie, og især prinsesse Benedikte, meget ofte. Søstrene tager på ferie sammen, og i løbet af året bor søstrene jævnligt hos dronningen i kortere eller længere tid ad gangen.

Ikke prinsens valg

Prins Joachim på kontoret i den danske ambassade i paris. Foto: Kongehuset.

Prins Joachim flyttede til Paris i sommeren 2019 for at tage en ét-årig uddannelse ved det franske militærakademi, École Militaire.

Et studieophold, som prinsesse Marie sidste sommer kommenterede til SE og HØR på denne måde: “Det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide”. På den måde insinuerede hun, at det tilsyneladende ikke var prins Joachim og prinsesse Maries eget valg at flytte til Frankrig og for prinsens vedkommende at begynde på en militæruddannelse.

Efter året på École Militaire blev prins Joachim ansat som forsvarsattaché ved den danske ambassade i centrum af Paris, hvor familien nu også bor fast i en stor lejlighed.

Blodprop i hjernen

Midt mellem skolen og ambassade-jobbet blev prins Joachim som bekendt den 24. juli 2020 også alvorligt syg med en blodprop i hjernen, hvorfor hans ansættelse ved ambassaden blev skubbet et par måneder til efteråret 2020.

Når dronningen rejser til Paris denne sommer for at besøge sin yngste søn, er det således første gang efter prins Joachim var syg og efter han flyttede fra Danmark.

Kronprins Frederik rejste til Frankrig og besøgte sin lillebror et par dage efter prins Joachim var udskrevet fra hospitalet og rekonvalscerede på familieslottet Chateau de Cayx i Sydfrankrig.

Først publiceret: onsdag 21. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret torsdag 22. juli 2021 kl. 15:51

Emner: