Kongeskibet Dannebrog er nu repareret og klar til sommertoget i de danske farvande.

Kongeskibet repareret: Dronningen er flyttet ombord

Dronningen er flyttet ombord på Dannebrog og bor på skibet i de næste 10 dage indtil sommertoget til Esbjerg, Thisted og Fanø er færdigt.

Senest opdateret: mandag 26. juli 2021

Dronning Margrethe er lørdag gået om bord på kongeskibet “Dannebrog”, hvor hun har sommerresidens, efter at skibets motor er blevet repareret.

Det fortæller chefen for kongeskibet, kommandørkaptajn Peter Schinkel Stamp.

Klar til sommertogt

Skibet, der i øjeblikket befinder sig i København, sejler søndag til Aalborg, hvortil det ankommer mandag. Dronningen vil tage ophold i skovhuset i Trend, og skibet vender tilbage til København med dronningen 3. august efter det traditionelle sommertogt, som i år går til Thisted den 30. august, Esbjerg den 31. august og Fanø den 1. september.

Det er de enkelte kommuner, der er værter for besøgene, og på sommertogterne vil Dronningen blandt andet besøge en række virksomheder og kulturinstitutioner.

Det mere end 90 år gamle skib har haft et dobbelt motorstop. Det fik tidligere i juli store konsekvenser for dronningens plan om at besøge Grønland og Færøerne. Det er uvist, hvad årsagen var, fortæller Peter Schinkel Stamp.

Først publiceret: lørdag 24. juli 2021
Artiklen er sidst opdateret mandag 26. juli 2021 kl. 08:59

Emner: