Flere aldersgrupper i hovedstaden halter bagefter med at blive vaccineret. Det sættes der nu ind mod.

Gå ind fra gaden til vaccination

Fra den 16. august kan borgere i Region Hovedstaden gå ind fra gaden og lade sig vaccinere.

Senest opdateret: tirsdag 7. december 2021

Region Hovedstaden åbner for vaccination uden tidsbestilling i alle vaccinationscentre i tidsrummet fra klokken 9 til 18 fra 16. august.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Tilslutningen til vaccinen er samlet set høj, men der er aldersgrupper og områder, hvor tilslutningen halter lidt.

Mange mangler i hovedstaden

Tal fra Region Hovedstaden viser, at 35 procent af de 30-34-årige, der er blevet inviteret til første vaccination, ikke har booket tid. Det svarer til 41.800 mennesker.

Der er også fortsat 55 procent af de 12-15-årige, der ikke har booket tid.

Det er nogle lidt bekymrende tal, anerkender regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S), som forklarer en af årsagerne til den lave tilslutning:

“Vi kommer tilbage fra en sommerferie, hvor det måske har været svært at booke tider, og derfor gør vi det nu også meget nemmere”.

“Det er i hvert fald ikke længere processen med at booke tid, der skal være en barriere i forhold til at blive vaccineret”, siger han.

Det skal være nemt

Den højeste tilslutning findes hos de 45-49-årige og 16-19-årige. Kun 17 procent har valgt at se bort fra invitationen.

I alt er 280.000 borgere i Region Hovedstaden blevet inviteret uden at bestille tid. Det svarer til 19 procent af alle inviterede borgere, og det tæller alle målgrupper.

Region Hovedstaden har et befolkningstal på 1,8 millioner.

Fra den 16. august etableres yderligere fem daglige, udkørende vaccinationsteams, der kan vaccinere uden tidsbestilling tæt på borgerne.

Rykker i september

I september fordobles kapaciteten

Kommuner med størst behov bliver prioriteret, og det er kommunernes ansvar at kontakte regionen og bede om en indsats. Det er dog endnu ikke besluttet, hvor i Region Hovedstaden, at vaccination uden tidsbestilling skal påbegyndes.

“Vi samarbejder tæt med kommunerne, og de vil snart melde ind og komme med forslag. Så kan vi begynde der, hvor udfordringerne er størst”, fortæller Lars Gaardhøj (S).

Flere kommuner har forsøgt sig med vaccination uden tidsbestilling, blandt andet i Region Midtjylland, hvor man i Holstebro og Herning har haft mulighed for at blive vaccineret uden at bestille tid på bestemte dage.

Fra næste uge vil det i Region Midtjylland også være muligt at blive vaccineret uden tidsbestilling, oplyser regionen til DR.

Først publiceret: torsdag 5. august 2021
Artiklen er sidst opdateret tirsdag 7. december 2021 kl. 09:14

Emner: